2020 nyarán érkezett a hír, hogy animációs sorozatként éled újjá a ’90-es évek ikonikus sci-fi sorozata, az X-akták

X-Files: Albuquerque címen készült volna sorozat az eredeti széria jogait is birtokló Foxnál, ám most nagyon úgy tűnik, hogy semmi nem lesz a spin-offnak szánt vígjátéksorozatból. Habár a Fox hivatalosan még nem erősítette meg, több hírportál is arról számolt be, hogy a sorozat már nem áll fejlesztés alatt a társaságnál.

Az X-Files: Albuquerque az eredeti tervek szerint arra törekedett volna, hogy megőrizze az eredeti sorozat atmoszféráját, ugyanakkor sem Mulder, sem Scully nem szerepelt volna benne. A történet állítólag egy olyan paranormális ügyekkel foglakozó osztály körül bonyolódott volna, amely tele van alkalmatlan ügynökökkel, akik olyan ügyekben nyomoznak, amelyeket Mulder és Scully osztálya rangon alulinak tart.

Az X-akták egy korszakalkotó remekmű, amelynek sajátságos formátumát később olyan sorozatok vették át, mint az Odaát és A rejtély, amelyek ugyanúgy részeként egy-egy új ügyet oldanak meg, ám mindig megbújik mögöttük egy rejtélyes, fő történetszál is. A sztori két főszereplője két teljesen ellentétes személyiség, mégis van bennük valami közös: Mulder és Scully paranormális jelenségek kivizsgálásával foglalkozik, ám míg előbbi gyermekkori élménye miatt vakon hisz a természetfeletti létezésében, addig utóbbi szkepticizmusa révén tudományos magyarázatot próbál adni az esetekre.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét