Ari Aster új munkája, az Amitől félünk egy paranoid férfi köré épül, akinek lelkének sötét bugyraival kell megbirkóznia. 

Ari Aster neve nem ismeretlen a horrorfilmes műfajban, olyan alkotásokat tett le az asztalra, mint az Örökség vagy a Fehér éjszakák. Legújabb filmje a Joaquin Phoenix főszereplésével készült Amitől félünk (Beau is Afraid) egy súlyosan szorongó férfit helyez a középpontba, aki hazafelé veszi az irányt, hogy meglátogassa az édesanyját. Ez az út azonban egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek a számára, az univerzum összeesküdik a férfi ellen, akinek egyre szürreálisabbá válik a fejében minden.

Ari Aster szerint az Amitől félünk olyan film lett, mint egy zsidó A gyűrűk ura. „Képzeljétek el, hogy hogy egy tíz éves gyereket teletömtök antidepresszánssal. Na, ez egy ilyen film lesz.

Hogy az Amitől félünk happy enddel végződik-e, nem tudni, ám a rendező nem épp arról híres, hogy boldog befejezéssel zárná a filmjeit. A 2018-ban debütált Örökség (Hereditaryegy nyugtalanító családi drámát tár a néző elé, amely lidércnyomásos látomásokban és hátborzongató jelenetekben bővelkedik. De Aster második nagyjátékfilmje, a Fehér éjszakák (Midsommer) sem lett egy megnyugtató alkotás: a film egy baráti társaság kálváriáját követi nyomon, akik Svédországba utaznak, hogy pár napot eltöltsenek egy különleges kommunában, ám hamar kiderül, hogy a közösség bizarr rituáléiból ők sem maradhatnak ki.

Az Amitől félünk április 20-án érkezik a magyar mozikba.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét