A mesterséges intelligencia elképzelte, hogyan is néznének ki a Harry Potter szereplői egy Balenciaga luxus divatcég reklámarcaiként.    

Az elmúlt időkben igencsak népszerűek lettek a mesterséges intelligencia által készített alkotások, és természetesen a Harry Potter szereplői sem úszták meg, hogy különböző témák mentén lerajzolják az algoritmusok. Egy YouTuber most azt a feladatot adta a mesterséges intelligenciának, hogy a Harry Potter karaktereivel készítsen el egy kamu Balenciaga reklámanyagot. A hatás kedvéért az MI által generált figurák a filmsorozatban szereplő színészek hangján szólalnak meg.

A videó még a híres-hírhedt Elon Musk érdeklődését is felkeltette, a techguru ugyanis tüzes emojikkal reagált az alkotásra a Twitteren. A szilícium-völgyi üzletember egyébként a vészharangot is megkongatta a mesterséges intelligencia rohamos méretű fejlődése miatt, ami azért is vicces, mert Tesla nevű cégének elektromos autói algoritmusokra épülő önvezető funkciókkal rendelkeznek.

A mesterséges intelligencia számos emberi feladatot képes automatizálni, tulajdonképpen erre is lett kitalálva, ám arra talán kevesen számítottak, hogy ilyen rohamos mértékben kezd el fejlődni. Mivel az MI egyre több munkafolyamatot képes elvégezni, a szakértők szerint már csak idő kérdése, hogy egyes szakmában tömeges elbocsátások üssék fel a fejét, többek között az újságírók, a művészeket és a tanárok is elkezdtek aggódni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét