Kevés praktikusabb fogás létezik a tojássaláta receptjénél: egyszerű összeállítani, gyors és általában mindenki szereti.
Közeleg a húsvét, és már most azon aggodalmaskodsz, hogy mit főzz a vendégseregnek? Ha igazán egyszerű és kézenfekvő fogást készítenél, és időd sincs sokat bíbelődni a konyhában, akkor tálalj tojássalátát! Pofonegyszerű elkészíteni, mosogatnivaló se sok marad utána, ráadásul akkor is fogyaszthatod, ha húsmentes laktató finomságot szeretnél az asztalra tenni. A Michelin-csillagos séfek persze nem igazán kedvelik, legalábbis a kamerák előtt nem, de ki tudja, otthon a négy fal között lehet ők is szívesen falatoznak belőle.
Ha szeretnéd egy kicsit felturbózni, mehet bele lila hagyma és újhagyma is, amelyiket jobban kedveled.
10 db tojás
160 g majonéz
300 g tejföl
2 ek mustár
0.5 citromból nyert citromlé
1 tk cukor
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
tálaláshoz friss petrezselyem
A tojásokat keményre főzzük, majd a főtt tojásokat megpucoljuk, félbevágjuk és különválasztjuk a sárgáját a fehérjétől.
A sárgákat alaposan összetörjük, majd hozzáadjuk a majonézt, a tejfölt, a mustárt és a citromlevet, és az egészet alaposan kikeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk majd a cukrot is hozzáadjuk.
Ezután a fehérjéket egyforma, ízléses darabokra felvágjuk, és a majonézes-tejfölös-tojássárgájás krémhez adjuk.
Tálaláskor friss, apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]