A Harry Potter-könyvek hazai terjesztésének jogait birtokló Animus Kiadót sokan megkeresték azzal, hogy mit gondolnak arról, hogy egy Harry Potter-sorozat lehet készülőben. 

A hét elején futótűzként kezdett terjedni a hír, hogy a Warner Bros. egy hajszálnyira van attól, hogy szerződést írjon alá egy Harry Potter-sorozatra, amely az HBO Max streamingszolgáltató műsortárába érkezne – pontosabban már a Warner és a Discovery új kombinált platformjára. A kiindulási pont a Bloomberg cikke volt, de a hír hamarosan megjelent a legtöbb mainstream médiában is. A híroldal az ügyhöz közel álló iparági forrásokra hivatkozva arról írt, hogy a Warner Bros. hamarosan aláírhat egy szerződést egy Harry Potter-sorozatról, amely a vártakkal ellentétben nem is egy spin-off lenne, hanem egy olyan sorozat, amelynek minden évada egy adott könyvhöz kapcsolódna.

A Harry Potter-regényeket itthon kiadó Animus Kiadó is reagált a sorozat hírére. A kiadó – teljesen érthető módon – óvatosan fogalmazott, mindenekelőtt felhívták a figyelmet, hogy a sorozattal kapcsolatban egyelőre nincs hivatalos információ, és amíg nem is lesz, ők sem szeretnének semmit terjeszteni. A kiadó a közösségi médiában reagáltak a hírre, alább láthatjátok a bejegyzésüket.

A Warner Bros. Discovery vezérigazgatója, David Zaslav még tavaly novemberben vetette fel a Harry Potter folytatásának ötletét, már amennyiben J. K. Rowlinggal is meg tudnak egyezni. Zaslav akkor azt mondta, hogy még semmi sincs konkretizálva, de egészen elképesztő az a szenvedély és érdeklődés, ami a Harry Pottert még napjainkban is övezi, arról nem is beszélve, hogy a Warner munkatársainak fantáziáját is igencsak mozgatja a varázsvilág továbbgondolásának ötlete.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét