J. K. Rowling ellen ismét felerősödtek a negatív hangok, miután kiderült, hogy az írónő is részt vehet a Harry Potter-széria munkálataiban – már amennyiben tényleg zöld utat kap a sorozat. 

Bár a Harry Potter könyvsorozat az elfogadást hirdeti, szerzője, J.K. Rowling ennek ellenkezője miatt került be az elmúlt években a hírekbe. A lavinát az indította el, amikor 2020-ban az írónő a Twitteren egy cikkel kapcsolatban ironizált, amelyben nem nőknek, hanem menstruáló embereknek nevezték azokat, akik női reproduktív szervekkel rendelkeznek. Ezt követően Rowlingot több LMBTQ-szervezet és civil személyek, köztük a Harry Pottert alakító Daniel Radcliffe, a Ront játszó Rupert Grint és a Hermionét megformáló Emma Watson is támadta, amiért saját nézőpontjuk szerint az írónő transzfóbnak minősülő kijelentéseket tesz. Rowling több alkalommal is kijelentette, hogy nem tartja magát transzfóbnak, sőt tiszteli és szereti a transz embereket, viszont a nemek eltörlésével egész egyszerűen nem ért egyet.

Amint az várható is volt, a Harry Potter-sorozat hírére, amelyen állítólag Rowling is dolgozhat majd, ismét felerősödtek a negatív hangok az írónő irányába. A Twitteren egymás után jelentek meg azok a bejegyzések, amelyek szerint nem jó ötlet a Harry Potter-sorozat elkészítése, mégpedig elsősorban az írónő személye miatt. Volt olyan, aki azt írta, hogy Rowling a Z-generáció nagy részének szemében toxikus, szóval az ő részvétele a sorozatban egyben maga a probléma forrása is. Olyan is akadt, aki pár évvel ezelőtt még örült volna egy ilyen sorozatnak, ám most úgy van vele, hogy nem szeretné tovább tömni egy, az írónőhöz „hasonló gonosztevő” zsebét.

Bloomberg nemrégiben arról számolt be, hogy a Warner Bros. egy hajszálnyira van attól, hogy szerződést írjon alá egy Harry Potter-sorozattal kapcsolatban, amely az HBO Max streamingszolgáltató műsortárába érkezne – pontosabban már a Warner és a Discovery új kombinált platformjára. A tervek szerint nem egy Legendás Állatok-féle spinoff készülne, hanem egy olyan sorozat, amelynek minden évada egy adott könyvhöz kapcsolódna. Filmipari pletykák szerint a stúdió már tárgyalásokat folytat J. K. Rowlinggal is, aki bizonyos fokú kreatív szerepet vállalna a sorozatban.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét