A bundázott spárga egy kis mártogatóssal isteni délutáni nasi lehet. 

Habár egyre felkapottabb étel a spárga, sokan még mindig nem tudnak mit kezdeni a hosszúkás formájú, különleges étellel. Pedig a szóban forgó zöldség nem csak finom, de nagyon egészséges is: a benne található bőséges rosttartalom kitisztítja a bélrendszert, vízhajtó hatása révén pedig segít átmosni a szervezetet.

A spárga szezonja rövid ideig tart (áprilisban kezdődik és júniusig tart), éppen ezért érdemes kihasználni ezt az időszakot, és minél többféle formában az asztalra tenni. A bundázott spárga elkészítése nem egy ördöngösség: először megforgatjuk a lisztben, a tojásban, majd a morzsában, végül pedig mehet is a forró olajba. A mártogatósról se feledkezzünk meg, a házi majonéz és a hollandi mártás is jól passzol hozzá.

50 dkg spárga
2 tojás
1 bögre zsemle- vagy pankomorzsa
10 dkg liszt
só, bors
ízlés szerint chili

A spárga fás végeit letörjük, majd egy zöldséghámozó segítségével megpucoljuk, akárcsak a répát. (A hajtás részét, az utolsó 4-5 cm-t nem kell megpucolni).

A tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk, majd ízlés szerint chilit is szórunk bele.

A megtisztított spárgát először a lisztben, majd a tojásban, végül a morzsában is megforgatjuk.

A spárgát forró olajban kirántjuk, majd melegen tálaljuk az előkészített mártogatóssal.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét