A bundázott spárga egy kis mártogatóssal isteni délutáni nasi lehet.
Habár egyre felkapottabb étel a spárga, sokan még mindig nem tudnak mit kezdeni a hosszúkás formájú, különleges étellel. Pedig a szóban forgó zöldség nem csak finom, de nagyon egészséges is: a benne található bőséges rosttartalom kitisztítja a bélrendszert, vízhajtó hatása révén pedig segít átmosni a szervezetet.
A spárga szezonja rövid ideig tart (áprilisban kezdődik és júniusig tart), éppen ezért érdemes kihasználni ezt az időszakot, és minél többféle formában az asztalra tenni. A bundázott spárga elkészítése nem egy ördöngösség: először megforgatjuk a lisztben, a tojásban, majd a morzsában, végül pedig mehet is a forró olajba. A mártogatósról se feledkezzünk meg, a házi majonéz és a hollandi mártás is jól passzol hozzá.
50 dkg spárga
2 tojás
1 bögre zsemle- vagy pankomorzsa
10 dkg liszt
só, bors
ízlés szerint chili
A spárga fás végeit letörjük, majd egy zöldséghámozó segítségével megpucoljuk, akárcsak a répát. (A hajtás részét, az utolsó 4-5 cm-t nem kell megpucolni).
A tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk, majd ízlés szerint chilit is szórunk bele.
A megtisztított spárgát először a lisztben, majd a tojásban, végül a morzsában is megforgatjuk.
A spárgát forró olajban kirántjuk, majd melegen tálaljuk az előkészített mártogatóssal.
[sc name=”facebook” ][/sc]