Habár az évtizedek alatt a klasszikus biciklik mellett számos speciális, különleges kerékpár is napvilágot látott, négyzet alakú kerekekre valószínűleg nem sokan számítottak. 

A kerékpár a 19. század folyamán fokozatosan nyerte el mai formáját: a feltalálók (merthogy több is volt belőlük) egy szilárd vázhoz kerekeket rögzítettek, melyekkel így gyorsabban tudtak közlekedni, mintha gyalogosan tennék meg az utat. Az eltelt évek alatt az unatkozó, ám sok fantáziával megáldott hobbi barkácsolók nem egy érdekes, vicces biciklit alkottak már meg, ám ezek döntő többségénél csak a váz lett újragondolva.

A The Q nevű YouTube-csatorna nemrégiben videót tett közzé egy nagyon érdekes bicikliről, amelynek a kerekei négyzet alakúak. Bármennyire is meglepő, a csapat szerint a különleges jármű teljesen működőképes, sík felületen nagyon könnyen el lehet vele mozogni. Az már mondjuk más kérdés, hogy nehezebb terepen, mondjuk dimbes-dombos, fás területen már valószínűleg nem boldogul el.

A Gizmodo beszámolója szerint lényegében egy „pedállal hajtott tankról” van szó, amelyet úgy alkottak meg, hogy a gumiabroncsokat feldarabolták, majd négy kerékpárlánccal egyesítették, hogy egy folyamatos futófelületet kapjanak.

Egyelőre nem tudni, hogy a négyzet alakú kerekekkel megáldott, megvert kerékpár kereskedelmi forgalomban is kapható lesz-e, kérdés persze az is, hogy egyáltalán lenne-e keletje. Egyébként háromszög kerekekkel is készült már bicikli, ami valószínűleg még ennyire sem lehetett kényelmes.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét