Quentin Tarantino elárulta a választ a sokakat érdeklő kérdésre: miért nincs szex a filmjeiben.

A kétszeres Oscar-díjas amerikai rendező nem a visszafogott alkotásairól híres: filmjei kifejezetten erőszakosak, véresek, ám egy valami nincs bennük: szexjelenet. Az alkotó nemrégiben a spanyol Diari ARA nevű lapnak adott interjújában beszélt arról, miért nem forgatnak szexjeleneteket.

A szex nem része a mozizásról alkotott elképzelésemnek. És az igazság az, hogy a való életben nem kellemes szexjeleneteket forgatni, mindenki borzasztóan feszült. Ha korábban kicsit problémás volt ilyen jeleneteket felvenni, akkor most pláne az. Ha valaha is úgy éreztem volna, hogy a szex hozzátesz a sztorihoz, akkor leforgattuk volna, de eddig nem volt rá szükség” – nyilatkozta a rendező.

Szex ugyan nincs a Tarantino-filmekben, meztelen női lábakkal, különösen lábfejekkel azonban szép számmal találkozhatunk bennük. Elég csak a Kill Bill egyik ikonikus jelenetére gondolni, amelyben Uma Thurman karaktere, Fekete Mamba a lebénult lábfején szuggerálja a nagylábujját, hogy mozduljon már meg végre. Tarantino egész pályafutásán átívelő „lábfetisizmusa” természetesen legutóbbi filmjében, a Volt egyszer egy… Hollywood-ban is tetten érhető: Margot Robbie lábfeje, Dakota Fanning lábfeje és Margaret Qualley lábfeje is felbukkant a szóban forgó alkotásban.

Hogy mikor érkezhet a következő Tarantino-alkotás, egyelőre nem tudni, ahogy azt sem, hogy egyáltalán melyik műfajba lehet majd besorolni. A rendező egyébként évek óta azt hangoztatja, hogy a most következő, tizedik filmje lesz az utolsó.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét