Egy nyaraló férfi készített képet a vendégház ablakából a Loch Ness-i szörnynek vélt, hosszúkás nyakú valamiről.

A  skóciai Loch Ness-tóban élő szörny legelső ismert említése Szent Kolumba 565-ből származó legendájában történik, amelyben a szent megment egy embert a szörnytől. A 20. században elsőként 1933. május 2-án észlelték: az eset óriási médiaszenzációt keltett, többen is látni vélték a rémet, amint az a tóból kiemelkedik. 1934. április 19-én már fénykép is készült a szörnyről (lásd a fenti képen), amint hosszú nyaka és feje kibukkan a vízből. Később kiderült, hogy a fotó hamisítvány, és csupán játékhajóra erősített idomok láthatók a képen.

A Mirror brit bulvárlap beszámolója szerint egy újabb, az állítólagos Loch-Nessi-i szörnyet ábrázoló fotó kezdett el terjedni a neten. A Nessie-nek tűnő valamit az 55 éves John Payne fényképezte le, aki a tó közelében lévő vendégház ablakából szúrta ki a hatalmas, furcsa lényt.

Loch Ness-i
Fotó: John Payne / SWNS

A férfi úgy véli, hogy a dolog, amit lefotózott, óriási lehetett, mivel körülbelül egy mérföldre tartózkodott a tótól, mégis tisztán kivehető volt az alakja. Először arra gondolt, hogy egy hatalmas uszony bukkant fel, de aztán eszébe jutott, hogy a Loch Ness-ben nem élnek olyan állatok, amelyeknek ekkora végtagja lehetne.

Payne ezután megmutatta a fotókat néhány embernek a szállodában, akik mindannyian nagyon ledöbbentek. A férfi végül arra jutott, hogy valószínűleg a legendákból ismert mitikus lényt sikerült megpillantania.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét