Ezek után valószínűleg ezerszer is meggondolod majd, hogy kipróbálod-e a drogériákban kihelyezett sminktesztereket magadon. 

Egy tiktokker vette a fáradságot, és besétált egy ismert francia drogériába, a Sephorába, hogy titokban mintákat vegyen az üzletben kihelyezett sminkteszterekből. A begyűjtött mintákat később laboratóriumi üvegedényekbe, Petri-csészékbe helyezték, majd tenyésztést végeztek rajtuk.

A Daily Mail beszámolója szerint a rúzs-, korrektor- és szempillaspirál teszterek teljesen tiszták voltak, viszont a pirosítók, a szemhéjfestékek és a multistiftek hemzsegtek a mikrobáktól. A tenyésztés során kiderült, hogy többek közt egy kis Staphylococcus, meg némi húgyúti fertőzést, légúti megbetegedést és tüdőgyulladást okozó kórokozó is befigyelt a sminkeken. Az alábbi fotón a pirosítóteszterből vett minta tenyésztése látható:

teszterek baktérium
Fotó: Daily Mail

A szakértők és professzionális sminkesek régóta hangoztatják, hogy kerüljék a vásárlók a teszterek használatát, különösen azután, hogy egy kaliforniai nő 2015-ben beperelte a Sephorát, azt állítva, hogy egy rúzstesztertől ajakherpesze lett.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét