Nyár elején érkezik a mozikba a Stephen King nagysikerű novellájából készült A mumus, amelyben egy nagyon rémisztő és nem e világ entitás szabadul el egy család házában.  

Hollywood egyszerűen nem tud leállni a Stephen King adaptációkkal, egymás után érkeznek a horrorkirály regényeiből és novelláiból készült jobb és rosszabb alkotások. Jön A setét torony-sorozat (korábban már készült egy film a könyvekből, de azt inkább hagyjuk is), fejlesztés alatt áll az Az-előzménysorozat, valamint a The Boogeyman, magyarul A Mumus címmel is érkezik egy mozifilm hamarosan, amely a szerző azonos című novelláján alapul. A Mumusból már készült korábban is két adaptáció, igaz két rövidfilm csupán, a mostani viszont egy egészestés változat lesz, amelyet Az utolsó rítus rendezője, Rob Savage jegyez.

A Mumus a horrorkirály 1973-ban kiadott novelláján alapul, amely az Éjszakai műszak című novellásgyűjteményben jelent meg 1978-ban. A történet azután veszi fel a fonalat, hogy a gyerekek nem tudnak megbirkózni édesanyjuk halálával, a pszichológus apa pedig nem szentel elég figyelmet a problémának. Egy alkalommal az egyik furcsa betege látogatja meg az apát, melyet követően otthonra lel a házukban egy förtelmes entitás, amely az áldozatai szenvedéseiből táplálkozik. A filmben egyébként több változást is eszközöltek az eredetihez képest, többek közt azt, hogy a lány, Blair szemén keresztül követjük majd végig az eseményeket, nem pedig az apáén, ahogy az a novellában volt.

A mumus egy klasszikus horrorfilm a Poltergeist – Kopogó szellem mintájára, amelyben egyformán van jelen a szív és a félelem” – mondta Rob Savage, a rendező.

A mumus Stephen King legerősebb novellái közé tartozik, így kíváncsian várjuk, hogyan sikerül átültetni mozgóképre. Szerencsére nem is kell már sokat várnunk: idehaza június 1-jén vetítik a mozik.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét