Filmipari pletykák szerint készül a több miliárd dollár nyereséget termelő Alkonyat-filmek sorozat verziója. 

A Lionsgate tévésorozatot készíthet Stephenie Meyer négykötetes regényfolyama alapján  – írja az ügyhöz közel álló iparági forrásai alapján a Hollywood Reporter. A projekt egyelőre a fejlesztés korai szakaszában jár, a stúdió jelenleg az író megtalálására összpontosít.

A szériáról egyelőre nagyon keveset tudni, az azonban biztosnak tűnik, hogy a könyvek szerzője, Stephenie Meyer is részt vesz majd a sorozat elkészítésében, habár azt nem tudni, pontosan milyen fajta kreatív feladatot szánnak az írónőnek. A források szerint Wyck Godfrey és Erik Feig executive producerként csatlakoztak a projekthez: Feig a Lionsgate Motion Picture Group korábbi társelnöke, míg Godfrey és produkciós cége készítette az öt Alkonyat-filmet. Egyenlőre színészeket nem kapcsoltak még a projekthez.

Az Alkonyat-filmsorozat egy öt részes, vámpíros fantasyfilmekből álló sorozat, melyek alapjául Stephenie Meyer azonos című regényei szolgálnak, a főszerepben Kristen Stewart, Robert Pattinson és Taylor Lautner látható.

Meyer Alkonyat-könyvei alapjaiban formálták át a vámpírokról alkotott képet, regényeiben a félelmetes, emberi életeket kioltó vérszívó jóképű, sármos figurává szelídült. Az Edward Cullen-recept viszonylag egyszerű volt, ám annál hatásosabb: az etikus, önmegtartóztató és kisfiúsan jóképű vámpír egyszerre esendő és veszélyes, emellett nagyon kifinomult és érzelmes is. A Meyer-féle vámpír figurája lényegében már közelebb állt az angyalhoz, mint az ördöghöz.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét