Sütőben sült, baconnel körbetekert spárga

A baconbe göngyölt spárga nem egy bonyolult fogás, ráadásul általában még azoknak is bejön, akik nem rajonganak különösebben a hosszúkás tavaszi zöldségért. 

Beköszöntött a spárgaszezon, előkerülnek a jól bevált klasszikusok, mint a spárgaleves, a sült spárga hollandi mártással vagy a csőben sült besameles spárga, és természetesen ott van az igazi jolly joker, a baconnel körbetekert finomság. Hogy miért jolly joker ez a recept? Mert biztos vele a siker, hála a sós, ropogós baconnek, amivel tényleg mindent el lehet adni.

Lényeg, hogy friss, egészséges spárgát válasszunk, ezeket kell gusztusosan körbetekerni a szaftos baconnel, majd így betolni őket a sütőbe, és piros-ropogósra sütni.

20 darab zöld spárga
10 szelet bacon
olívaolaj
ízlés szerint cayenne bors
ízlés szerint só
ízlés szerint bors

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A spárga fás végeit letörjük, majd egy zöldséghámozó segítségével megpucoljuk, akárcsak a répát. (A hajtás részét, az utolsó 4-5 cm-t nem kell megpucolni).

A spárgákat egy tálba helyezzük, majd meglocsoljuk olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és egy kis cayenne borssal is megszórjuk, ami nagyon izgalmas bukét ad majd nekik.

A bacon hosszában félbevágjuk, majd egy-egy szelet bacont egy-egy spárga köré tekerünk.

A bebugyolált zöldségeket sütőpapírral bélelt tepsin elrendezgetjük, majd az előmelegített sütőbe toljuk.

10 perc elteltével egy húsfogó vagy csipesz segítségével megfordítjuk őket, majd még 10-15 percre visszatoljuk a sütőbe.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Éva

Éva

Szerintem Harry Potter simán lenyomná Zsákos Frodót. Samuval és Trufáékkal együtt is akár.

Ezeket olvastad már?