Elkaszálták a Nemzet aranya sorozatot az első évad után

A Nemzet aranya

Tavaly év végén mutatta be a Disney a National Treasure: Edge of History című sorozatot, a két filmből álló, mára már klasszikussá érett Nemzet aranya sorozat spinoffját. A sorozat első évada február elején ért véget, és mint kiderült, nem is lesz folytatása.

A Deadline péntek esti írása szerint a Disney közölte, hogy nem folytatja a Nemzet Aranya: A történelem határán című sorozatot a második évaddal. Annak ellenére, hogy a sorozat  vegyes kritikákat kapott, sikerült ingadozó helyeket szereznie a Top 10-ben a legtöbbet streamelt tévéműsorok között az Egyesült Államokban a futása alatt (a Whip Media TV Time szerint).

Figyelemre méltó, hogy a Nemzet Aranya: A történelem határán a Disney+ azon kevés nem Marvel- vagy Star Wars-sorozatai közé tartozott, amelyek a január 16-22. közötti héten bekerültek a Nielsen Top 10-es streaming-rangsorába.

Az Edge of History középpontjában Lisette Olivera állt Jess Valenzuela szerepében, aki egy Baton Rouge-ban élő fiatal lány, aki megtudja, hogy halott apja egy titkos kincsvadász társaság tagja volt. Jess a barátaival együtt útra kel, hogy megtalálja az ősi elveszett kincseket, amelyeket a spanyol konkvisztádorok elől rejtettek el. Jordan Rodrigues és Catherine Zeta-Jones főszereplése mellett a Történelem határán című filmben felbukkannak az eredeti filmek szereplői is, mint például Justin Bartha mint Riley Poole és Harvey Keitel mint Peter Sadusky FBI-ügynök.

A Nemzet aranya
Nem biztos, hogy kár érte…

Ennek ellenére a úgy tűnik ez az újabb tini sorozat nem váltotta be a készítők reményeit, így a törlésével a franchise jövője jelenleg a levegőben lóg. Évek óta folynak a tárgyalások a Nemzet aranya 3. részének elkészítéséről, Jerry Bruckheimer producer tavaly augusztusban azt mondta, hogy a forgatókönyv már elkészült, és elküldték Cage-nek jóváhagyásra. Hogy a Disney zöld utat ad-e ennek a filmnek, vagy sem, azt csak találgatni lehet – bár a cég a nosztalgia híve, ugyanakkor igyekszik minél biztosabbra menni, és a Történelem peremén való leállítása azt jelezheti számukra, hogy a sorozat már nem életképes. De ki tudja, talán a kincsvadászok fokozatos feltámadása Nathan Drake és (végül) Indiana Jones jóvoltából megváltoztatja a véleményüket.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét