Stephen King szerint ahelyett, hogy Elon Musk kifizeti a Twitter Blue-tagságát, és más hírességekét is, inkább adományoznia kellene Ukrajnának. 

Miután a világ leggazdagabb embere, Elon Musk tavaly ősszel belecsücsült a Twitter vezérigazgatói székébe, valóságos cégvezetési ámokfutásba kezdett. Többek közt bejelentette, hogy a korábban ingyenesen elérhető hitelesítő pipát (amivel a valódiságot lehetett igazolni) csak azok kaphatják meg, akik havi nyolc dollár ellenében előfizetnek a Twitter Blue-ra. Ez azért problémás, mert ezzel a lépéssel a közszereplőknek, cégeknek és civil szervezetknek járó hitelesítés gyakorlatilag megvásárolhatóvá vált. Mivel azonban a döntés ellen sokan fellázadtak, Musk végül úgy határozott, hogy néhány kiváltságos személynek – köztük Stephen Kingnek – mégsem kell fizetniük a hitelesítésért.

Ahogy arról a The Guardian is beszámolt, többek közt a horror nagymestere sem hagyta szó nélkül az ingyen jött pipát, és magát Elon Muskot kérdezte meg arról, hogy mégis mi a fene történt. A Twitter-főnök azonban csak ennyit reagált: „Szívesen, namaste„. Később kiderült, hogy Musk saját zsebből állja a kék pipáért kért előfizetési díjat (a Twitter Blue havidíja 8 dollár).

Kinget azonban csak nem hagyta nyugodni a dolog, és egy újabb tweetben azt javasolta Musknak, hogy a hitelesítésből származó bevételt inkább ajánlja fel Ukrajnának, sőt ha van rá lehetősége, csapjon mellé még egy kis pénzt.

Ez már érezhetően nem tetszett a Tesla és a SpaceX nagyfőnökének, aki az alábbi szöveggel válaszolt: „Én 100 millió dollárt adományoztam Ukrajnának, te mennyit adtál?” – majd biztos, ami biztos hozzácsatolta Mihajlo Fedorov digitális fejlesztésért felelős ukrán miniszter korábbi tweetjét, amelyben megköszönte, hogy az üzletember Ukrajna rendelkezésére bocsátotta a Starlink műholdszolgáltatást, amely mostanra lényegében nélkülözhetetlen lett a háborúban álló ország számára.

A világ leggazdagabb emberének egyébként nem jött be a Twitter vezetése, a BBC-nek adott friss interjújában azt mondta, hogy szívesen megszabadulna tőle, ha lenne rá megfelelő vevő, akinek eladhatná.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét