A mesterséges intelligenciát arra kérték, képzelje el, majd „rajzolja le”, hogyan néznének ki a Harry Potter szereplői, ha a bohókás, különc figuráiról ismert Wes Anderson ült volna a rendezői székbe. 

Nem hittük volna, hogy valaha is ezt mondjuk, de a filmszakma újra nekiugrik a Harry Potter történetének, ugyanis az HBO (Max) hivatalosan is berendelt egy sorozatot a regényekből. Egyelőre nem sok mindent tudni az új szériáról, annyi bizonyos, hogy a könyveket veszi majd alapul, és új mélységében és részletességében szeretné bemutatni a sokak által szeretett varázsvilágot. Illetve azt is tudni, hogy a Harry Potter-könyvek írója, J. K. Rowling vezető producerként dolgozik majd a szérián.

Ahogy a színészekről, úgy az alkotói gárdáról sem érkezett eddig információ, azt azonban biztosan kijelenthetjük: Wes Anderson (A fantasztikus Róka Úr, Holdfény királyság, A Francia Kiadás) nem vállal benne szerepet. Habár a Harry Potter egy varázslatos és elbűvölő mese, szinte teljesen Anderson stílusidegen, épp ezért érdekes eljátszani a gondolattal, hogy mi történne, ha a legendás rendező picit hozzányúlna a varázsvilághoz. Ennek elképzelésére egy művészlelkű mesterséges intelligenciát hívtak segítségül, a végeredmény pedig egyszerre lett lenyűgöző és bizarr.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@64mag által megosztott bejegyzés

Nem ez egyébként az első alkalom, hogy egy mesterséges intelligencia programmal rajzolják újra a Harry Potter-szereplőit. Nemrégiben egy YouTuber például azt a feladatot adta az MI-nek, hogy a könyvsorozat karaktereivel készítsen el egy kamu Balenciaga reklámanyagot.

Ami pedig Wes Andersont illeti, június közepén érkezik a hazai mozikba az alkotó új filmje, az Asteroid City, amelyben ismét egészen elképesztő szereplőgárdára számíthatnak a nézők. Csak néhány név a stábból: Margot Robbie, Tom Hanks, Scarlett Johansson, Edward Norton, Adrien Brody, Matt Dillon és Willem Dafoe.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét