Finlay Donovan, a lestrapált anyuka és leadási határidőkkel küszködő író újabb komikus és teljességgel valószínűtlen helyzetben találja magát. 

Az idei Könyvhétre érkezik Elle Cosimano soron következő, harmadik Finlay Donovan regénye, amelyben a címszereplő ezúttal az orosz maffia szolgálatába áll. Természetesen nem önszántából teszi, ám a nevezett bűnszervezet adósa lett, így kénytelen-kelletlen elvállálja a feladatot, amit ráosztottak: meg kell találnia egy bérgyilkost még a rendőrök előtt.

A Finlay Donovan bedobja magát címmel érkező új kötetet az Agave Könyvek jelentette be hivatalos Facebook-oldalán, ahol arról is írtak, hogy június 6-án jelenik meg a regény, amely hamarosan előrendelhetővé is válik. Emellett a hivatalos borítóról és a fülszövegről is lerántotta a leplet a kiadó.

A sorozat első része, a Finlay Donovan ölni tudna még 2021 februárjában jelent a tengerentúlon, majd ezt követte egy évvel később a második kötet, a Finlay ​Donovan mindent visz. Cosimano ügyesen ötvözi a feszültséget és a nevetést Janet Evanovich korai (és legjobb) regényeihez hasonlóan, hozzácsapva egy jó kis metafikciós csavart a végére” – írta a The New York Times még 2022-ben a regényekről.

Habár a hazai olvasóközönség elsősorban e regények kapcsán ismerte meg Elle Cosimano nevét, az írónőnek több könyve is megjelent angolul, Nearly Gone című 2015-ben megjelent művét pedig Edgar Allan Poe-díjra is jelölték a legjobb ifjúsági regény kategóriában. 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét