J. K. Rowling ismét kellő iróniával reagált azokra a negatív hangokra, amelyek szerint nem szabadna részt vennie a hamarosan készülő Harry Potter-sorozat munkálataiban. 

Mindenki hatalmas megdöbbenésére nemrégiben kiderült, hogy a filmszakba újra nekiveselkedik a Harry Potter könyveknek, méghozzá egy tévésorozat formájában gondolják újra a sokak által szeretett varázsvilágot. A produkció híre még a keményvonalas rajongókat is megosztotta, ugyanis többekben felmerült a kérdés, hogy van-e értelme ugyanazt a történetet újra előadni, miközben még számtalan érdekes vonalat lehetne elővenni ebből a világból. Emellett „természetesen” Rowling kapcsán is fellángolt a vita, a sorozat hírére többen is ellenérzésüket fejezték ki, mondván az írónő jelenléte toxikus hatással van az egész produkcióra.

Rowling azonban már megszokta, hogy évek óta szálka sokak szemében, így nem különösebben hatották meg az ellene felszólalók, sőt: a tőle megszokott szarkazmussal reagált a Twitteren:

Szörnyű hírek érkeztek, amiket meg kell osztanom veletek. Az aktivisták ismét bojkottot indítottak ellenem, ezúttal a Harry Potter-sorozat miatt. Mivel jobb félni mint megijedni, ezért elővigyázatosságból belefeküdtem egy nagy adag pezsgőbe” – írta az írónő.
rowling harry potter sorozat
Fotó: The Independent

A Harry Pottert megformáló Daniel Radcliffe egyébként több alkalommal is ellenérzését fejezte ki Rowling iránt, valamint még 2020-ban, a botrány kirobbanásakor (amikor az írónő egy cikkel kapcsolatban ironizált, amelyben nem nőknek, hanem menstruáló embereknek nevezték azokat, akik női reproduktív szervekkel rendelkeznek) a Ront játszó Rupert Grint és a Hermionét megformáló Emma Watson is támadta az írónőt. Később azonban egyre több Harry Potter-színész állt ki mellette, többek közt  Ralph Fiennes (Voldemort), Evanna Lynch (Luna Lovegood) és Helena Bonham Carter (Bellatrix Lestrange) is. 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét