Kenneth Branagh ismét Poirot bőrébe bújik, jön a Kísértetjárás Velencében olyan színészekkel, mint Jamie Dornan, Michelle Yeoh és Tina Fey. Itt az első előzetes, a film szeptember 15-én érkezik a mozikba. 

A Gyilkosság az Orient Expresszen és a Halál a Níluson után Agatha Christie egyik kevésbé ismert regényét nézte ki magának a filmszakma. A Kísértetjárás Velencében az írónő 1969-ben megjelent Halloween és a halál című regényén alapul, amelyben a nagyszerű mesterdetektív egy kísértetjárta kastélyban igyekszik felgöngyölíteni egy természetfelettinek tűnő rejtélyt.

A készítők már korábban elárulták, hogy az új Poirotfilm meglehetősen szabadon kezeli majd az eredeti művet, kezdve rögtön a helyszínnel, amelyet a második világháború utáni Velencébe helyeztek át. Itt vesz részt a már nyugdíjas Poirot egy halloweeni szeánszon, ahol az egyik vendéget rejtélyes módon meggyilkolják (az eredeti történetben egy 13 éves lány az áldozat). A detektív nem sok kedvvel ugyan, de elvállalja az ügyet.

Természetesen megint Branagh alakítja Hercule Poirot detektívet, illetve az előző filmekhez hasonlóan rendezőként is ő szuperál. A fentebb említett Jamie Dornan, Michelle Yeoh és Tina Fey mellett Kyle Allen, Camille Cottin, Jude Hill, Ali Khan, Emma Laird, Kelly Reilly és Riccardo Scamarico lesz látható, a forgatókönyvért pedig az előző Poirot-film írója, Michael Green felel.

Ahogy az adaptáció mellett remélni lehetett, a Helikon Kiadó időközben újra kiadta a film alapjául szolgáló regényt, amelyet korábban az Európa Kiadó gondozásában lehetett magyarul olvasni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét