A Marvel-féle Penge a True Detective alkotójával, Nic Pizzolattóval erősít. 

Azt már jó ideje tudni, hogy érkezik a Blade, vagyis a Penge újragondolt verziója, az elmúlt hetekben pedig egyre több információt kaptunk a Marvel Moziverzum berkein belül készülő vámpíros produkcióról. Tudjuk többek közt, hogy Yann Demange lesz a rendező (ő felelt az HBO Lovecraft Country című misztikus horrorsorozatáért), Aaron Pierre, Delroy Lindo és Mia Goth is szerepelni fog benne, valamint már korábban kiderült, hogy a kétszeres Oscar-díjas Mahershala Ali alakítja majd a félig ember, félig vámpír címszereplőt.

A Variety most arról számolt be, hogy a True Detective (magyarul A törvény nevében) alkotója, Nic Pizzolatto leszerződött az új Penge-film megírására, így újra együtt dolgozik majd Mahershala Alival, aki az HBO sikersorozatának harmadik évadában szerepelt. Az alkotó az Emmy-díjra jelölt Michael Starrbury vázlatából fog dolgozni, amely állítólag „sötétebb hangulatú, mint a legtöbb MCU-film”.

marvel féle penge
Nic Pizzolatto, a True Detective alkotója (Fotó: Getty Images)

Penge egyébként az 1973-ban bukkant fel először a Marvel képregényeiben (egészen pontosan a The Tomb of Dracula 10. számában), majd a karakter főszereplésével 1998-ban film is készült Wesley Snipes főszereplésével. A Stephen Norrington rendezésében készült képregényadaptáció nagy siker lett, így 2002-ben elkészült a Penge 2, 2004-ben pedig a Penge – Szentháromság. 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét