A GABO újra kiadja a Beszélnünk kell Kevinről című, súlyos témájú Lionel Shriver-regényt, amely sajnos ma is éppoly aktuális, mint megjelenése idején volt. 

Lionel Shriver amerikai író, újságíró több regényt is írt, mígnem 2003-ban megszületett leghíresebb műve, a Beszélnünk kell Kevinről, amely 2005-ben elnyerte az Egyesült Királyság egyik legjelentősebb irodalmi kitüntetését, a Nők szépprózai díját (Orange Prize). A történet főszereplője Eva, egy sikeres útikönyvszerző, aki soha nem akart igazán gyereket, pláne nem egy olyan fiút, aki 16 évesen vérfürdőt rendez az iskolájában. A regény központi témája, hogy lehet-e valaki születésétől fogva eredendően romlott, vagy kizárólag a nevelés és a szocializáció miatt válik valaki szörnyeteggé.

A GABO kiadó most újra kiadja Shriver kultikus regényét, amely várhatóan még a májusi hónapban a könyvesboltok polcaira kerül. A Beszélnünk kell Kevinről már előrendelhető a kiadó hivatalos webshopjából, a cikk írásának pillanatában 5 243 forintért szerezhető be.

Hivatalos fülszöveg:

Eva soha nem akart igazán anya lenni, és semmiképpen nem egy olyan fiúénak, aki hét iskolatársát, egy menzai alkalmazottat és egy tanárt gyilkol meg két nappal a tizenhatodik születésnapja előtt.

A könyvből 2012-ben film készült Tilda Swinton és Ezra Miller főszereplésével. Swintont nagyszerű alakításáért Golden Globe-ra jelölték a legjobb színésznő kategóriában.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét