A rövidke kedvcsináló után befutott az első, teljes értékű előzetes a Dűne 2-höz, amely látványban biztosan nem marad majd el az első résztől. 

Frank Herbert sci-fi klasszikusának várva várt filmes adaptációja a járvány egyik nagy áldozata volt, egy évvel halasztották el az eredeti dátumot, így csak 2021 októberében ülhettünk be rá a moziba. A filmet végül több Oscar-díjjal is elhalmozták, köztük a magyar Sipos Zsuzsanna, a film díszletberendezője és a magyar állampolgárságú Mac Ruth, a film hangmérnöke is bezsebelhette az érte járó arany szobrocskát.

A folytatás november 3-án érkezik a mozikba, az alkotógárda pedig ezúttal is ugyanaz: Denis Villeneuve íróként és rendezőként van jelen, írótársai Jon Spaiths és Eric Roth. Természetesen visszatér Timothée Chalamet és Zendaya, valamint Rebeca Ferguson, Javier Bardem és Josh Brolin, de új sztárokra is számíthatunk Austin Butler, Léa Seydoux, Florence Pugh és Christopher Walken személyében.

A sci-fi irodalom biblikus művének tartott, 1965-ben megjelent könyv a fűszer és egyetlen termelőhelyeként ismert Arrakis bolygóért folyó kegyetlen harc körül forog. A fűszer az ismert univerzum legértékesebb és legkeresettebb árucikke: meghosszabbítja az életet, lehetővé teszi az űrutazást, és élő számítógépet csinál az emberből.

Bár a Dűnére sokan tekintenek önálló kötetként, valójában egy regényfolyam kulcsfontosságú része. Habár az kétségtelen, hogy önmagában is megállja a helyét, de közel sem nyújt teljes képet a szerző által teremtett különleges világról.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét