A baconbe göngyölt savanyú uborka mennyei csemege, bármennyire is furcsán hangzik elsőre.
Szeretjük a különböző baconbe csomagolt ételeket, legyen szó főételről, köretről vagy délutáni nasiról. A szaftos szalonna a húsoknak, a zöldségeknek és a sajtoknak is kifejezetten jól áll, sőt meglepő módon még a gyümölcsökhöz is remekül passzol – gondoljunk csak a baconbe göngyölt szilvára és datolyára.
A baconbe tekert savanyú uborka az alacsony szénhidráttartalmú étrendet követők körében vált népszerűvé, ám ez nem azt jelenti, hogy másnak ne lehetne kedvére ez a különleges recept. Első hallásra tagadhatatlanul meglepő, kóstolva azonban rá fogunk döbbenni, hogy mennyire jól passzol egymáshoz ez a két elem.

A recept elkészítése pofonegyszerű, és mindösszesen két alapanyag szükségeltetik hozzá. Fogyaszthatjuk önmagában, de egy laza mártogatóst is összedobhatunk mellé.
12 szelet kapros savanyú uborka
12 szelet bacon
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, ha van otthon grillsütő, természetesen azon is elkészítjük, sőt úgy még finomabb lesz az eredmény.
A bacont és a savanyú uborkát hosszában felbevágjuk.
A savanyúságról felitatjuk a nedvességet, majd egy-egy uborkát egy-egy félbevágott baconnel szépen bebugyolálunk.
A baconbe göngyölt finomságokat sütőrácsra fektetjük, majd 20-25 perc alatt készre sütjük őket.
Melegen tálaljuk önmagában vagy egy könnyed mártogatós kíséretében. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!