Sharon Stone keresztbe teszi a lábát, Tyler Durden felbukkan a doki mögött, Simba sex feliratú porfelhőt küld a levegőbe és még hosszan sorolhatnánk azokat a filmes jeleneteket, amelyeknél milliók állították meg a lejátszást, hogy újra és újra visszatekerjék. 

A Slash Film (még 2021-ben) a Lovefilm nevű internetes filmkölcsönző portál adatai alapján összegyűjtötte azokat a legendás filmjeleneteket, amelyeknél nagyon sűrűn megnyomták a pause gombot. Van köztük rajzfilm, sci-fi, képregényfilm, de természetesen erotikus thriller is – utóbbiak miatt az alábbi linkelt videókat lehetőleg ne az irodában nyissátok meg. És most következzenek sorban, tíztől visszafelé haladva.

10. Nicole Kidman meztelenkedése (Tágra zárt szemek)

Stanley Kubrick utolsó filmje a nagyszerű színészi játék mellett többek közt Nicole Kidman pucérkodása miatt is emlékezetes marad. A színésznő legikonikusabb meztelenkedős jelenetét kétségkívül ebben az erotikus thrillerben láthatjuk, amely egy házasság megbicsaklásáról szól, és alapvetően a féltékenység és a bizalom kérdéskörét feszegeti.

9. Pac-Man cameója (Tron, avagy a számítógép lázadása)

A Walt Disney Studios klasszikusa már az internet berobbanása előtt felvetette, hogy vajon mi történne akkor, ha a számítógépes világ és a valóság egybecsúszna. Steven Lisberger korszakalkotó filmjét azonban nem csak érdekes alapötlete, hanem az egyik legtöbbet visszatekert jelenet miatt is szokás felemlegetni, amikor is Pac-Man, a mindent felfaló sárga arcocska nem akármilyen easter eggként felbukkan a monitoron.

8. Simba és a pikáns porfelhő (Az oroszlánkirály

A rajzfilm egyik jelenetében, amikor Simba, Timon és Pumba a csillagokat nézik, és az oroszlán lehuppan a földre, a felszálló porból három betű rajzolódik ki: S E X. A Disney hivatalos közlése szerint a pajzán szövegért a speciális effekteken dolgozó csapat tehető felelőssé, igaz a középső betű valójában egy F akart lenni, az így kapott S F X pedig a részleg rövidítése.

7. Amerikai kapitány pajzsa Tony Stark asztalán (Vasember) 

Az összefüggő Marvel Moziverzum a Vasemberrel indult útjára 2008-ban, és a készítők pedig már akkoriban is elrejtettek egy nagyon finom utalást a szuperhősök világára. Habár az első Amerika kapitány-film csak három évvel később futott be a mozikba, a Vasemberben Tony Stark munkaasztalán, a háttérben már kiszúrhatjuk a bosszúálló ikonikus pajzsának replikáját.

6. Tyler felbukkan a doki mögött (Harcosok klubja)

David Fincher klasszikusában Brad Pitt karaktere, Tyler Durden négyszer bukkan fel egyetlen képkocka erejéig, mielőtt rendesen is színre lépne, annak mintájára, hogy a mozigépészként dolgozó Tyler direkt vágott be férfi nemi szerveket a családi filmekbe. A legtöbbet visszapörgetett jelenet, amikor az Edward Norton által megformált Narrátor egy támogató csoportot vezető orvossal beszélget, majd a semmiből, egyetlen pillanatra felbukkan mögötte Tyler.

5. Jessica Rabbit nem hord bugyit? (Roger Nyúl a pácban)

Mivel Jessica Rabbit egy családi film főhőse, már önmagában is épp elég fura, hogy ennyire szexin rajzolták meg a karaktert, ám mindez semmi ahhoz képest, hogy Roger Nyúl barátnője még bugyit sem hord – legalábbis erre utal az a jelenet, amelyben karambolóznak, és Jessica Rabbit egy nagyot terpeszt. Persze a készítők közül soha senki nem vállalta fel a dolgot, az animátorok szerint a becsapós látvány csak a rossz színezés eredménye. Később a Disney mindenesetre korrigálta a hibát.

4. Jamie Lee Curtis félmeztelen (Szerepcsere)

A nézőközönség 1983-ban, az Eddie Murphy és Dan Aykroyd főszereplésével készült vígjátékban láthatta először félmeztelenül Jamie Lee Curtist. A színésznő topless jeleneténél sokan, sokszor nyomták meg a pause gombot.

3. Az egyik rohamosztagos beveri a fejét (Csillagok háborúja IV – Egy új remény)

A Star Wars-rajongók bizonyára jól ismerik azt a jelenetet, amelyben a birodalmi rohamosztagosok áttörnek az ajtón, és az egyikük beveri a fejét. Természetesen egy bakiról van szó, ám George Lucas végül úgy döntött, hogy nem távolítja el a malőrt a filmből.

2. Jennifer Lopez meztelen (Ilyen a formám)

Jennifer Lopez mindig is híres volt formás, nőies fenekéről, így nem csoda, hogy az Ilyen a formám című romantikus vígjáték egyik jelenete is felkerült a listára, az egyik snittben ugyanis bugyiban láthatjuk a színésznőt. Mondjuk az más kérdés, hogy a feladat oroszlánrészét valójában egy testdublőr játszotta el, vagyis a sokat visszapörgetett jelenetben nem is J Lo feneke látható.

  1. Sharon Stone keresztbeteszi a lábát (Elemi ösztön)

Nem túl meglepő, hogy az első helyen Paul Verhoeven erotikus thrillerének ikonikus jelenete áll, amelyben Sharon Stone karaktere egy kihallgatáson keresztbe teszi a lábát, melyet követően minden jelenlévő számára nyilvánvaló lesz, hogy nincs rajta fehérnemű. A jelenetet „némileg” beárnyékolja, hogy a színésznő elmondása szerint valójában nem egyezett bele, hogy a villantós rész benne legyen a filmben, emiatt állítólag meg is pofozta a rendezőt a tesztvetítésen.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét