Nyáron érkezik a mozikba Christopher Nolan grandiózus életrajzi drámája, az Oppenheimer, amelyhez most befutott egy új, háromperces előzetes, amelyben nagyon súlyos mondatok hangzanak el Oppenheimer (Cillian Murphy) és Leslie Groves tábornok (Matt Damon) között. 

Sötét Lovag és a Tenet rendezőjének új filmjében J. Robert Oppenheimer kapja a főszerepet, aki egyike azon tudósoknak, akiket az „atombomba atyja”-ként emlegetnek. A II. világháború kezdetekor Albert Einstein és Szilárd Leó felhívta az Egyesült Államok kormányának figyelmét az atombomba kifejlesztésének szükségességére, mivel azt gyanították, hogy a náci tudósok is dolgoznak egy ehhez hasonló fegyveren. Oppenheimer ekkor kezdett el foglalkozni az U-238 és a radioaktív 235-ös urán szétválasztásával, nem sokkal később pedig, 1945. július 16-án a vezetésével felrobbantották a világ első atombombáját.

A zsidó származású amerikai elméleti fizikust a karizmatikus Cillian Murphy alakítja, akit a legtöbben a Peaky Blienders Thomas Shelbyjeként ismerhetnek. Az ő feleségét Emily Blunt formálja meg, de rajtuk kívül is felvonul még fél Hollywood: Kenneth BranaghMichael AngaranoRobert Downey Jr.Matt DamonFlorence PughRami MalekBenny SafdieJosh HartnettDane DeHaanJack Quaid és Matthew Modine.

Az Oppenheimer 2023. július 21-én kerül a mozikba, éppen a Greta Gerwig rendezésében készülő Barbie-val egy napon.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét