Sokan nehezményezik a dél-olasz kikötővárosban felállított sellőszobor túlságosan gömbölyded idomait. 

Nagy feltűnést keltett Puglia kikötővárosában, Monopoliban az az érzéki sellőszobor, amely méretes fenekével és melleivel meglehetősen távol áll a világ leghíresebb szirénábrázolásától, a koppenhágai Kis hableány bronzszobortól. A helyzetet tovább rontja, hogy a műalkotás egy játszótérre néz, valamint a város új, Piazza Rita Levi-Montalcini nevű terén állították ki, amelyet egy Nobel-díjas olasz neurológusról neveztek el.

A figyelemfelkeltő műalkotást a helyi művészeti iskola diákjai készítették, azzal a céllal, hogy a gömbölyded idomokkal rendelkező hölgyek előtt tisztelegjenek. Habár a szobor sokak nemtetszését váltotta ki, Adolfo Marciano, a szóban forgó művészeti iskola igazgatója a diákok védelmére kelt. „Elegünk van abból, hogy mindenhol csak tökéletes testű modelleket látunk” – mondta az igazgató, hozzátéve, hogy a szobor csupán a valóságot ábrázolja, jelen esetben a női testet.

A közösségi média felhasználóit is megosztotta a szobor megjelenése, a Twitteren valaki azt kérdezte: „Vajon ki inspirálhatta ezt? Kim Kardashian?

Két évvel ezelőtt hasonló felháborodást váltott ki Emanuele Stifano szobrász alkotása is az olaszországi Sapriban. A szoborral Luigi Mercantini költő 1857-es verse előtt tisztelgett az alkotó, de a műalkotás nem nyerte el mindenki egyöntetű tetszését, mivel sokan nehezményezték, hogy a nőalak „túl sokat” mutat magából.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét