Frank Herbert hat Dűne-regényt írt élete során, Denis Villeneuve kétrészes filmadaptációja azonban csak az első könyvet fedi le.

Frank Herbert sci-fi klasszikusának várva várt filmes adaptációja 2021 októberében landolt a mozikban, idén novemberben pedig érkezik a folytatás. Az alkotógárda ezúttal is ugyanaz: Denis Villeneuve íróként és rendezőként van jelen, írótársai Jon Spaiths és Eric Roth. Természetesen visszatér Timothée Chalamet és Zendaya, valamint Rebeca FergusonJavier Bardem és Josh Brolin is, de új sztárokra is számíthatunk Austin Butler, Léa Seydoux, Florence Pugh és Christopher Walken személyében.

Bár a Dűnére sokan tekintenek önálló kötetként, valójában egy regényfolyam kulcsfontosságú része. A szerző 1986-ban bekövetkező haláláig összesen hat klasszikus Dűne-könyv jelent meg, majd később a szerző fia, Brian Herbert, és barátja, Kevin J. Anderson tollából született több előzményregény is, illetve a fő Dűne-könyvekhez is készítettek folytatást. Mivel a hamarosan érkező mozifilmmel befejeződik az első Dűne-regény, okkal adódik a kérdés, vajon hány Dűne-mozira ülhetünk majd be a jövőben.

Nos, a jelek szerint Villeneuve összesen három filmmel tervez, az eredeti 1965-ös regényt és a Dűne-sorozat második kötetét, A Dűne messiását adaptálva. „Két könyvet képzeltem el, a Dűnét és A Dűne messiását” – mondta Villeneuve egy 2021-es sajtóban, a Nerdist beszámolója szerint. „Úgy döntöttünk, hogy az első regényt kettéosztjuk, így most három film van tervben. Ezeken a filmeken viszont nagyon sokáig fogjuk dolgozni. A lelki épségem érdekében úgy döntöttem, hogy csak három filmről álmodom.”

A Dűne második része november 3-án érkezik a mozikba, nemrégiben az első teljes értékű trailer is befutott.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét