Szinkronnal is befutott a Szeánsz Velencében című új Poirot-film meglepően horrorisztikus előzetese. 

Ahogyan már korábban is megírtuk, Kenneth Branagh harmadszor is magára ölti a belga nyomozózseni, Poirot karakterét, ám ezúttal nem egy mainstream Agatha Christie-sztoriban csillogtatja meg híres szürkeállományát. A harmadik felvonás az írónő 1969-ben megjelent halloweeni regényét, a kevésbé ismert Halloween és a halált dolgozza fel, amelyben a nagyszerű Poirot egy kísértetjárta kastélyban igyekszik felgöngyölíteni egy természetfelettinek tűnő rejtélyt.

A készítők már korábban elárulták, hogy az új Poirot–film meglehetősen szabadon kezeli majd az eredeti művet, kezdve rögtön a helyszínnel, amelyet a második világháború utáni Velencébe helyeztek át. Itt vesz részt a már nyugdíjas Poirot egy halloweeni szeánszon, ahol az egyik vendéget rejtélyes módon meggyilkolják (az eredeti történetben egy 13 éves lány az áldozat), így az egykori mesterdetektív kénytelen-kelletlenül, ismét nyomozni kezd.

A színész-rendező a krimi nagyasszonyának két népszerű regényét is adaptálta, a a Gyilkosság az Orient expresszent 2017-ben, a Halál a Nílusont pedig 2022-ben mutatták be. A Szeánsz Velencében mind közül a legfélelmetesebb kalandnak ígérkezik.

Keneth Branagh mellett, aki előző részekhez hasonlóan rendezőként is szuperál, Jamie Dornan, Michelle Yeoh, Tina Fey, Kyle AllenCamille CottinJude HillAli Khan, Emma Laird, Kelly Reilly és Riccardo Scamarico lesz látható a további szerepekben, a forgatókönyvért pedig az előző Poirot-film írója, Michael Green felel.

A Szeánsz Velencében szeptember 15-én érkezik a mozikba.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét