Befutottak az első értékelések A kis hableány élőszereplős változatáról, amelyben Halle Bailey alakítja Arielt.

A Walt Disney továbbra is ontja magából rajzfilmjenek egész estés élőszereplős változatait, ezúttal pedig A kis hableány a soros, amelyből 1989-ben készült rajzfilm az azonos című Andersen-mese átdolgozásával. Az új, élőszereplős változat május 25-én landol a mozikban, a külföldi sajtó képviselői pedig már megtekinthették a teljes produkciót, így tömören elmondhatták a közösségi médiában, hogy milyen hatást gyakorolt rájuk az alkotás. Jöjjön most néhány példa.

A Variety kritikusa bájosnak nevezte a filmet, ugyanakkor rendkívül egyenetlennek is. Halle Bailey, Jonah Hauer-King, Melissa McCarthy és Javier Bardem viszont érezhetően a szívüket-lelküket beletették a filmbe.

Az Insider újságírója szerint az élőszereplős A kis hableány nem nyújtja ugyanazt a varázslatos élményt, mint az eredeti mese, ugyanakkor Halle Bailey és Melissa McCarthy nagyszerűen alakítanak benne.

A Gizmodo és io9 munkatásra nem volt elragadtatva a filmtől, szerinte az új A kis hableány pontosan olyan, amire számítani lehetett. Aki várta és pozitívan állt hozzá, annak valószínűleg tetszik fog, viszont aki szkeptikus volt vele kapcsolatban, annak be fog igazolódni a gyanúja. Baily viszont remek és McCarthy is odacsap.

A Next Best Picture szerkesztője szerint a film vizuálisan nem lett az igazi, de még így is sikerült újraalkotni az eredeti rajzfilm varázslatosságát. Daveed Diggs és Melissa McCarthy nagyon jók, de Halle Bailey az, aki mindent visz benne.

Az első körös értékelések tehát igen vegyesek lettek, egy dologban viszont egyetértenek a kritikusok: Halle Bailey nagyszerűen hozta a kis hableány karakterét.

Az elmúlt években olyan jól ismert és sokak által szeretett rajzfilmeket ültetett át a Disney élőszereplős formába, mint az AladdinAz Oroszlánkirály, A Szépség és a szörnyeteg vagy a Mulan, de egyik animációs filmjük sincs „biztonságban”. Jövőre a Lilo és Stitch elevenedik meg új verzióban a filmvásznon.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét