A Stephen King-adaptációk sora nem akar véget érni, Hollywood ezúttal a szerző egy újabb történetében látta meg a lehetőséget: Tom Hiddleston és Mark Hamill főszereplésével érkezik a legújabb King-sztori, amely a horroríró Chuck élete című kisregényét dolgozza fel. 

Bly-udvarház szelleme, A Hill-ház szelleme és a Mise éjfélkor szériákat is jegyző Mike Flanagan hozza tető alá Stephen King Chuck élete (The Life of Chuck) című kisregényét, amely a 2020-as Minél véresebb (If It Bleeds) című antológiakötetben jelent meg. Flanagan számára nem ismeretlen a szerző munkássága, hiszen ő dolgozta át az Álom doktor (Doctor Sleep) és a Bilincsben (Gerald’s game) című regényeket is mozgóképpé. Ellentétben sok korábbi King-adaptációval, mindkét munkáját keblére ölelte a szakma, méghozzá nem is alaptalanul: értő alázattal nyúlt az alapanyagokhoz, véletlenül sem próbálta meg leegyszerűsíteni azokat, így olyan filmváltozatok születhettek, amelyek méltóak lettek az eredetihez.

Tom Hiddleston stephen king
Fotó: Európa Könyvkiadó

A Chuck élete fordított időrendben, látszólag elkülönülő epizódokban meséli el Charles Krantz életét, kezdve a 39 éves korában agydaganat bekövetkezett halálával, és befejezve a gyermekkorával egy állítólagos kísértetjárta házban – írja a Deadline. A Thor-filmek sztárja, Tom Hiddleston a címszereplőt játssza, a Luke Skywalkerként megismert Mark Hamill pedig Albie szerepében tűnik fel. A filmet Mike Flanagan készíti, a forgatókönyvet is ő írja, valamint Trevor Macy mellett produceri feladatokat is ellát.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét