Nem kisebb alkotók, mint Jason Blum producer és a Halloween-trilógia rendezője, David Gordon Green állnak az új Az ördögűző film mögött. 

Az 1973-ban bemutatott, Oscar-díjjal jutalmazott horrorfilm a zsáner igazi etalonja, ráadásul kevesen tudják, de a film igaz történeten alapul. Az ördögűző William Peter Blatty azonos című regénye alapján készült, amelyet a The Washington Post egyik, 1949 augusztusában született riportja inspirált, ami egy 14 éves marylandi kisfiún végzett ördögűzésről számolt be. Bár már az eredeti történet is meglehetősen horrorisztikus, ahogy az lenni szokott, a filmkészítők is szabadjára engedték a fantáziájukat: a marylandi eset során például szó sem volt semmiféle kiokádott zöld anyagról.

Éppen 50 évvel az eredeti film után a Blumhouse-nál elkészült a második Az ördögűző– film, amelynek már az első tesztvetítése is lezajlott New Yorkban. Ha azonban hinni lehet az egyik tagnak, az Exorcist: Believer címmel érkező produkció messze nem aratott osztatlan sikert a nézők között.

A ViewerAnon nevű felhasználó azt állítja, hogy az új film egész egyszerűen túlságosan hosszú volt, ráadásul egyáltalán nem is volt rémisztő. Elmondása szerint a többség egyetértett abban, hogy egyetlen jó jump scare sem volt benne.

Az Exorcist: Believe a tervek szerint 2023. október 13-án kerül a mozikba, vagyis az alkotók még finomíthatnak a produkción: kivághatnak bizonyos részeket, esetleg újraforgathatnak egyes jeleneteket a filmből.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét