A hamarosan érkező Barbie-film történetét részben egy 1994-es könyv inspirálta, amelyet az író-rendező, Greta Gerwig még gyerekkorában olvasott.

Az idei nyár egyik legjobban várt filmje a Warner Bros. égisze alatt készülő Barbie babás film, amelyhez eddig már két trailert is kaptunk, ám még így csak találgatni lehet, miről is szól majd pontosan a sztori. Egyelőre annyit tudni, hogy Barbie-t kidobják Barbie Worldből, mert nem elég tökéletes, így ő és Ken az emberek világában próbál szerencsét.

Greta Gerwig most a Vogue-nak adott interjújában árult el egy érdekes részletet a történettel kapcsolatban, miszerint a filmet részben a Mary Pipher írt Reviving Ophelia inspirálta, amelyet az alkotó még gyerekkorában olvasott. Az 1994-ben megjelent ismeretterjesztő könyv a szerző saját, terapeutaként szerzett tapasztalatait felhasználva vizsgálja a társadalmi nyomások hatását a serdülő lányok életére. A cím egyébként Shakespeare Hamlet című tragédiájának egyik központi szereplőjére, Opheliára utal, akit gyakran a női kiszolgáltatottság és áldozati szerep szimbólumaként emlegetnek.

A világ egyik legismertebb babájáról szóló filmet még 2019-ben jelentette be a Mattel játékgyár és a Warner Bros. A címszereplőt a 31 éves Margot Robbie alakítja, Barbie párja, Ken pedig Ryan Gosling lesz. A forgatókönyvet Gerwig és Noah Baumbach közösen írták, a kész produkció pedig 2023. július 21-én érkezik a mozikba.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét