A Guinness Rekordok Könyve hivatalosan is a világ legmagasabb élő kutyájává nyilvánította Zeuszt, a Texasban élő kan német dogot. 

Zeusznál egészen pontosan 1,046 méteres magasságot mértek, amikor tavaly, mint a világ legmagasabb élő kutyáját, bejegyezték a Guinness Rekordok Könyvébe. Az eb gazdája, Brittany Davis már gyermekkorában is szeretett volna egy német dogot, és végül valóra vált az álma, ugyanis szerencséjére a testvére egyik kollégája éppen ilyen fajtájú kutyákat tenyésztett.

„Nagy kutya volt mindig is, már kölyökként is. Hatalmas mancsai voltak” – emlékszik vissza Brittany.

legmagasabb kutya
Fotó: Guinness World Records

A kutyák Apollójának is nevezett fajtát egykoron vadászkutyaként is használták – vaddisznóra, medvére és szarvasokra is vadásztak vele -, ám az évszázadok alatt a fajta kedves, családi kutyává szelídült. Ez Zeuszon is meglátszik, Brittany szerint ugyanis a kutyája még az esőtől is fél, így a vaddisznók valószínűleg szóba sem jöhetnének.

Habár a német dog óriási méretéből adódóan sajnos rövid életű fajta, a most három éves Zeusz – gazdája elmondása szerint – kifejezetten jó egészségnek örvend.

Zeusz egyébként három ausztrál kutyával él együtt, akikkel jól kijön, bátyjával, Zebbel azonban különösen sokat játszanak együtt. Otthonát egy Penelope nevű macskával is megosztja, aki hajlamos a zsarnoki viselkedésre. Bár nem utálják úgy egymást, mint a kutyák és a macskák általában, de alkalomadtán azért előfordul egy kis testvéri rivalizálás közöttük.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét