Várakozáson felül teljesített a kasszáknál A kis hableány élőszereplős verziója, amely múlt csütörtökön landolt a mozikban. 

A Disney legújabb élőszereplős alkotását több kritika is érte, egyrészt az Arielt alakító Halle Bailey bőrszíne, másrész a politikai korrektség jegyében átírt dalok miatt. Emiatt az elemzők közül többen úgy vélték, hogy sokan már csak dacból sem fognak elmenni rá, ám úgy tűnik felesleges volt az aggodalom, ugyanis kifejezetten szép nyitóhétvégét tudhat maga mögött a produkció.

A Variety beszámolója szerint A kis hableánynak 117,5 millió dollárt sikerült összehozni a hosszú hétvége alatt, ami az ötödik legnagyobb nyitány a Memorial Day-t is magába foglaló hosszúhétvégék között. (A Memorial Day, magyarul az Emlékezet Napja nemzeti ünnep az Amerikai Egyesült Államokban, a hősi halált halt emberek előtt tisztelegnek ilyenkor.) Az ünnepi rekordot egyébként a tavaly májusban bemutatott Top Gun: Maverick tartja 60,5 millió dolláros nyitóhétvégével.

A Walt Disney továbbra is ontja magából rajzfilmjenek egész estés élőszereplős változatait, az elmúlt években olyan jól ismert és sokak által szeretett rajzfilmeket ültettek át élőszereplős formába, mint az AladdinAz Oroszlánkirály, A Szépség és a szörnyeteg vagy a Mulan. Közben készül a Herkules élőszereplős verziója is Guy Ritchie-vel, valamint hamarosan a Lilo és Stitch is megelevenedik új verzióban a filmvásznon.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét