Hát persze, hogy a Csipkerózsikából is trancsírozós horror készül

Csipkerózsika mészárlása
Fotó: Disney

Csipkerózsika mészárlása címmel érkezik a klasszikus tündérmese horrorváltozata, amelyért Louisa Warren felel, aki a Hamupipőke átkát is tető alá hozza. 

Új trend látszik kibontakozni a szórakoztatóiparban: gyermekkorunk kedvenc mesehősei ZS-kategóriás horrorfilmek szereplőiként térnek vissza a mozivászonra. A sort a Rhys Frake-Waterfield rendezte Micimackó: Vér és méz nyitotta meg, amelynek úgy sikerült, 5.2 millió dollár bevételt hoznia mindösszesen 100 ezer dollárból, hogy a végeredmény minősíthetetlenül rossz lett. A Micimackó-horror körüli hírverés azonban meghozta a gyümölcsét: egyrészt folytatás is készül hozzá, másrészt egymás után jelentik be a sokak által ismert és szeretett rajzfilmek horror-verzióit. Semmi és senki nincs biztonságban.

Úgy tűnik, hogy az egyik leghíresebb tündérmese főhőse, Csipkerózsika is saját feldolgozást kap, a címszereplőt pedig Lora Hristova fogja alakítani a Bloody Disgusting  beszámolója szerint. A rendezői székben a fentebb is említett Louisa Warren foglal helyet, aki jelenleg egy Hamupipőke-horroron is dolgozik, amelyben a cipellőjét veszett lány „igazán szörnyű módon számol majd le áldozataival”.

A film meglehetősen szabadon kezeli majd a sztorit. Van nekünk egy Thalia hercegnőnk, akinek az apja rejtélyes körülmények között elhalálozott, de legalább ott van neki Edison herceg, igaz vele sem házasodhat össze státusza elvesztése miatt. Aztán ott van a gonosz Velma királynő, aki magának akarja a királyságot, és ezért sötét erők használatával álmot bocsát Thaliára. Csakhogy a lány egy napon felébred, és széttrancsíroz mindenkit, aki a bosszúja útjában áll.

Csipkerózsika egyébként nem a Disney agyszüleménye, hanem egy több száz éves tündérmese, melynek első változatát Charles Perrault adta ki a Lúdanyó meséi című mesegyűjteményében 1697-ben, majd a Grimm-fivérek is megjelentették 1812-ben. A történet egyik legkorábbi változatát azonban Giambattista Basile írta le, ami minden volt, csak tündérmese nem. Ebben a történetben a király ugyanis megerőszakolja az alvó Csipkerózsikát, akinek gyerekei lesznek tőle, a királynő pedig nem igazán örül az új jövevényeknek, ezért azt parancsolja a szakácsnak, hogy főzze meg a gyerekeket, majd etesse meg az apjukkal, Csipkerózsikát pedig égessék el máglyán. Végül nem jön össze a terve, de tanmesének ez egy kicsit durva, nem?

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét