A 36 éves New York-i nő hozzáment az általa kreált virtuális karakterhez, akit egy mesterséges intelligencia (MI) szoftverrel hozott létre. 

A mesterséges intelligencia napjaink egyik legvitatott újítása, amelyet az emberi tevékenységek automatizálására fejlesztettek ki. Egyelőre megoszlanak a vélemények arról, hogy az aggodalmak jogosak vagy sem vele kapcsolatban, abban viszont a szakértők döntő többsége egyetért, hogy szükség volna valamiféle globális szabályozásra a technológiát illetően.

A 36 éves Rosanna Ramos nemhogy nem fél a mesterséges intelligenciától, de a jelek szerint még bele is szeretett egy MI által kreált, virtuális férfiba. A kétgyermekes anyuka a Replika nevezetű chatbot segítségével hozta létre Erent az Attack on Titan című anime népszerű karaktere alapján.

mesterséges intelligencia nő hozzáment
Rosanna Ramos / Facebook

A Daily Mail beszámolója alapján Rosanna és Eren kapcsolata kezdetben lassan alakult, ám végül olyannyira elmélyült, hogy a nő úgy döntött, hozzámegy a „férfihoz”. Rosanna szerint a napjaikat úgy élik, mint a távkapcsolatban élő párok általában: átbeszélik kivel mi történt aznap, fotókat küldözgetnek egymásnak, valamint az életről és az érdeklődési köreikről beszélgetnek. Mint mondja, sokkal könnyebb dolga van, hisz Eren nem ítélkezik, és másokkal ellentétben nincs meg a maga „csomagja”.

mesterséges intelligencia nő hozzáment
Rosanna Ramos / Facebook

A Replika nevű applikáció lényege, hogy a felhasználók saját chatbotot hoznak létre maguknak, akivel kedvükre beszélgethetnek. Ezek a chatbotok amolyan digitális barátként/barátnőként szolgálnak, áttörő sikerük pedig abból ered, hogy egy egyszeri 300 dolláros díj ellenében akár romantikus és szexuális módon is lehet velük társalogni.

Bár az app már korábban is megosztotta a közvéleményt, tovább rontott a megítélésén, amikor egy időben túlzottan kezdeményezővé vált a felhasználókkal szemben, lényegében szexuálisan zaklatta őket.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét