Az Amazon gondozásában készül a Stephen King nagysikerű könyvsorozatán alapuló A Setét Torony-sorozat, amelyet az Álom doktort is rendező Mike Flanagan hoz tető alá. 

Bly-udvarház szelleme, A Hill-ház szelleme és a Mise éjfélkor szériákat is jegyző Mike Flanagan szerencsére nem akar leállni a Stephen King-adaptációkkal, ugyanis az Álom doktor (Doctor Sleep) és a Bilincsben (Gerald’s game) című regények mozgóképes verziói után érkezik a Chuck élete (The Life of Chuck) című kisregény filmes verziója Tom Hiddleston és Mark Hamill főszereplésével, valamint egy A Setét Torony adaptáció is kilátásban van, amelyet Flanagan élete „Szent Grál-projektjének” nevezett. 2017-ben ugyan már készült egy film Idris Elba és Matthew McConaughey főszereplésével, ám az jóformán nézhetetlen lett, ma sem értjük igazán, hogyan űzhettek ily módon csúfot a horrorkirály egyik mesterművének tartott remekéből.

Most viszont itt a lehetőség, hogy méltó adaptáció születhessen a regényekből, Flanagan ugyanis – korábbi munkáiból kiindulva – kellő alázattal és értő kezekkel nyúl King történeteihez. Az új adaptációról egyébként semmit sem tudni, annyi bizonyos csupán, hogy az Amazon Studios berkein belül fog készülni, és Flanagan öt évadot és két filmet szeretne készíteni.

Természetesen King is áldását adta a projektre, amit nemrégiben a Twitteren is megerősített. A szerző egy rajongókat tömörítő profil bejegyzése alá kommeltelt, amelyben arról írnak a fanok, hogy alig várják már, hogy A Setét Torony-sorozat végre ténylegesen is befusson.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét