A tejszínes-kukoricás spagetti egy vagány, nem megszokott tésztás recept, amit egy kis sajttal tehetünk még laktatóbbá.
Időről időre megosztunk az oldalunkon olyan recepteket, amelyeket hétköznap is viszonylag gyorsan és egyszerűen elkészíthettek, mert nem kell hozzá órákat a konyhában rostokolni, ráadásul a boltot sem kell felvásárolnotok, ugyanis két-három összetevőből összedobható az egész.
A tejszínes-kukoricás tészta pont ilyen: gyors, szuperkiadós, kukoricaimádóknak pedig külön ajánljuk az elkészítését. Ha kedvelitek a tejszínes tésztafogásokat, érdemes kipróbálni ezt a gyors receptet, mivel alig 15 perc munka van vele, így még a húzosabb hétköznapokon is egyszerűen kivitelezhető.
500 g spagetti
2 ek vaj
500 ml tejszín
3 gerezd fokhagyma
1 konzerv kukorica (310 g-os kiszerelés)
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
15 dkg trappista sajt
A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni.
Míg a tészta készül, egy nagyobb serpenyőben a vajat felolvasztjuk, majd rádobjuk a felaprított fokhagymát, és 1-2 percig kevergetjük. Óvatosan, mert a fokhagyma nagyon hamar odaég!
Felöntjük tejszínnel, hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd addig főzzük, amíg az egész be nem sűrűsödik picit.
Ha a tészta al dente (fogkemény), leszűrjük, majd összekeverjük a tejszínes-kukoricás mártással, és bőségesen megszórjuk reszelt sajttal. Frissen és forrón tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]