Bírod a trash filmeket? Ne szégyelld! Egy kutatás szerint ez a magas intelligencia jele lehet. 

Néhány szörnyű film a maga módján egészen szórakoztató tud lenni, vagy ahogy mondani szokás: olyan rossz, hogy az már szinte jó. Neked is ismerős ez az érzés? Nos, a frankfurti Max Planck Intézet által 2016-ban közzétett kutatás szerint magas intelligenciára utal, ha valaki előszeretettel néz minősíthetetlenül rossz filmeket – számolt be a Collider. Fontos megjegyezni, hogy itt olyan, többnyire alacsony költségvetésű, horror témájú alkotásokról van szó, amelyek szándékosan ilyen rosszak – gondolunk itt a Sharknado-filmekre vagy a Megapiranha – Gyilkos a mélyből című alkotásra.

Elsőre paradoxonnak tűnhet, ha valaki szándékosan rosszul elkészített, kínos, zavarba ejtő filmeket néz, és ebben még örömét is leli” – írja Keyvan Sarkhosh, a tanulmány társszerzője.

A válasz az iróniában keresendő. 

A kutatás alkalmával 372 trash-film rajongót vettek górcső alá, és azt találták, hogy a többség jól képzett, igazi „kulturális mindenevő”, aki iróniából néz ilyen filmeket – ami pedig köztudottan a magas intelligencia jele. Az már csak hab a tortán, hogy a vizsgált alanyból 258-an rendelkeztek felsőfokú végzettséggel, közülük 148-an egyetemi diplomával.

Tehát nincs azzal semmi baj, ha egy „jó szar” filmet széles mosollyal az arcodon nézel, egyszerűen csak arról van szó, hogy zseni vagy.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét