Már korábban is próbálkoztak a Kegyetlen játékok feltámasztásával, ám ezúttal úgy tűnik, tényleg sínen van az ikonikus tinithriller remake-je. 

Hollywood előszeretettel nyúl hozzá olyan klasszikusokhoz, amelyektől komolyabb bevételt remél, így már meg sem lepődünk azon, hogy a Reese Witherspoon, Selma Blair, Ryan Phillippe valamint Sarah Michelle Gellar nevével fémjelzett alkotás is a filmesek látóterébe került. Az 1999-es Kegyetlen játékok sorozat verzióját az Amazon Studios hozza tető alá, és most az is kiderült, kik játszhatnak az új szériában.

A Variety értesülései szerint – amit az Amazon is megerősített – az új sorozatban Sarah Catherine Hook (Caroline), Zac Burgess (Lucien), Khobe Clarke (Scott), Brooke Lena Johnson (Beatrice), Sara Silva (Cece), Sean Patrick Thomas (Chadwick professzor), John Harlan Kim (Blaise) és Myra Molloy (Annie) lesznek láthatók, Laura Benanti Caroline édesanyja szerepében, Jon Tenney pedig Russell amerikai kongresszusi képviselő szerepében térnek vissza.

Ami a sztorit illeti, túl nagy változtatásokra nem kell számítani, a Variety szerint ugyanis a történet egy elitiskolában, Washington D.C.-ben játszódik majd, és két könyörtelen, pénzes féltestvér körül bonyolódik, akik elkezdenek lecsúszni a társadalmi ranglétrán. Hogy újra visszajussanak a csúcsra, a tesók semmitől sem riadnak vissza, még az is belefér nekik, hogy megkíséreljék elcsábítani az Egyesült Államok alelnökének lányát.

A Kegyetlen játékok egyébként Choderlos de Laclos francia író 18. századi klasszikusának, a kismilliószor adaptált Veszedelmes viszonyoknak a modernkori átirata. A Roger Kumble rendezte thrillerhez két folytatás is készült Kegyetlen játékok 2. és Kegyetlen játékok 3. címmel, ám ezek persze már meg sem közelítették az első film sikerét.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét