A King on Screen című dokumentumfilm a legendás horroríró, Stephen King filmográfiájába enged alapos betekintést. 

A Stephen King-adaptációkról általában két dolog jut az eszünkbe: temérdek van belőlük, és a legtöbbjük nem sikerült valami fényesen. Egy önálló cikket is megérne, hogy miért olyan nehéz dolog Kinget adaptálni, ám annyi biztos, hogy a filmesek előszeretettel nyúlnak a horrorkirály regényeihez, és van is miből válogatniuk, ugyanis napjaink egyik legtermékenyebb szerzőjéről van szó.

A King On Screen címmel érkező alkotás a King regényeiből, kisregényeiből és novelláiból készült filmek eszenciájába enged betekintést, miközben arra a kérdésre is keresi a választ, miben rejlik King irományainak zsenialitása, amiért a filmes szakma újra és újra ihletet merít belőle. A hangulatosnak ígérkező dokufilm augusztus 11-én érkezik a tengerentúli mozikba, a szeptemberi hónap folyamán pedig a streamingre is felkerül. Alább láthatjátok a film első előzetesét, amiben feltűnik többek közt Mike Flanagan, Taylor Hackford és természetesen maga Stephen King is.

Ami pedig a friss adaptációkat illeti, Mike Flanagan közreműködésével készül A Setét Torony-sorozat – amit a rendező élete „Szent Grál-projektjének” nevezett -, fejlesztés alatt áll az Az-előzménysorozat, mindezek mellett pedig Tom Hiddleston és Mark Hamill főszereplésével is érkezik egy film a szerző Chuck élete (The Life of Chuck) című kisregényéből (szintén Mike Flanagan rendezésében). És akkor arról se feledkezzünk meg, hogy már nézhető a mozikban A mumus című horror alkotás, amely a horrorkirály 1973-ban kiadott novelláján alapul.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét