Az apák napja egy Amerikából eredeztethető ünnep, amelyet minden évben június harmadik vasárnapján, azaz idén 18-án ünneplünk. A különleges alkalom egybevág idén a nyári szünet első vasárnapjával is, így remek alkalom lehet a közös ünneplésre. Számos program áll ilyenkor a rendelkezésre, de a siker érdekében összegyűjtöttünk most 3+1 tuti ötletet is hozzá.

  1. Jó élmény egy szép fogás apák napján

Egy ősi formája a táplálékszerzésnek a horgászat, amely rendszerint bot és zsinór, valamint horog segítségével történik. Eredeti célja egy hal kifogása, zsákmányolása egy adott halgazdálkodási vízterületből. Mára azonban már nem főleg az élelemszerzés, hanem sokkal inkább a kikapcsolódás a természetben van a tevékenység fókuszában, nem ritkán pedig hobbija is sok édesapának. Számukra pedig rendszerint nagy öröm, ha gyermekükkel is megoszthatják, hogy milyen egy jó fogás élménye. Apák napja alkalmából így kifejezetten ideális hétvégi program lehet, ha egy közös pecázást is betervezünk.

2. Kirándulások országszerte

A nyári szünet beköszöntével hivatalosan is kezdetét veszi a hosszú nyári vakáció. Az apák napja ráadásul a nyári szünidő első hétvégéjére esik. Ideális családi program lehet, ha a jó idő beköszöntével felfedezzük hazánk kincseit, és egy családi kirándulás mellett döntünk. Biztos minden apukának van legalább egy olyan hely a bakancslistáján, ahová már jó ideje el szeretne látogatni. Ez a nap pedig egy remek apropó lehet ennek felfedezésére.

3. Grillezés a szabadban

Faszenes, gázos vagy elektromos? A legtöbb esetben az édesapáknak a legfontosabb csak, hogy üzemeljen. Egy igazi apák napi program lehet a grillsütő begyújtása, hiszen ettől nemcsak az édesapák szíve telik meg melegséggel, de jobb esetben az egész család pocakja is megtelik finomabbnál finomabb ételekkel. Ma pedig már az sem ritka, hogy a húsételek mellett vagy helyett zöldségek is felkerülnek a rácsra, így a vegetáriánus vagy vegán étrenddel rendelkezőknek sem kell lemondania a sütögetés ezen vállfajáról.

apák napja program

+1        Mozogjunk közösen!

Legyen szó bármilyen testmozgásról, ideális lehet egy kis sportolás ezen a napon is. Ráadásul a futás szerelmesei akár egy komplett élménypróbára is benevezhetnek június 18-án a Nyírség szívében. A VII. Decathlon Élménypróba és Családi Nap az egyéni és a csoportos indulók mellett, nagy hangsúlyt fektet a családokra is. A táv a korábbi évekhez hasonlóan 5 km, azonban új élményakadályokkal is találkozhatnak azok, akik nem először neveznek az eseményre. A legkisebbek élményeiről a Régió Gyereksziget fog gondoskodni, amelyen már hat hónapos kortól lehet élményakadályokat kipróbálni a Mászókázó jóvoltából. Ezen az úgynevezett játszószigeten kap helyet a helyi Waldorf Iskola, a Szigeti Tanya gyermek kalandpályája, de lesz arcfestés is, valamint a sóstóhegyi Ökosuli állatsimogatóval érkezik majd a rendezvényre. Mindemellett ki lehet majd próbálni egy különleges sportos társasjátékot is, amelyet két nyíregyházi testnevelő fejlesztett ki.

„Idén hazánkban rendezik az Atlétikai Világbajnokságot, melynek a szervezői kitelepülnek az Élménypróbára, és természetesen rengeteg meglepetéssel készülnek a résztvevőknek” – hangsúlyozta Pokrovenszki Gergely, a Decathlon Élménypróba főszervezője.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét