Amikor kint dögmeleg van, meggyulladunk otthon és az irodában egyaránt, nincs is jobb, mint beülni egy klimatizált moziterembe, kikapcsolni az agyunkat, és megnézni egy jó filmet. Igazi blockbuster-időszaknak nézhetünk elébe: Indiana Jones, önmegvalósító Barbie baba és Oppenheimer dilemmája. Jóformán minden hétre jut olyan premier, amiért elsétálhatnánk a moziba. Mi most a hét kedvencünket választottuk ki, amit biztosan nem fogunk kihagyni.

Asteroid City – június 8. 

Wes Andersont lehet szeretni, lehet utálni, de az biztos, hogy csak rá jellemző, sajátos, kissé groteszk stílust teremtett, ami legújabb alkotásában, az Asteroid Cityben is visszaköszön. Az 50-es években, egy fiktív sivatagi városban járunk az Egyesült Államokban, ami egy neves tudományos versenynek ad otthont, amelyre diákok és a szülők az ország minden pontjáról összegyűlnek. A film a rendezőtől megszokott sztárparádéval érkezik a mozikba; csak néhány név a stábból: Margot RobbieTom HanksScarlett Johansson, Edward Norton, Adrien BrodyMatt Dillon és Willem Dafoe.

Barátnőt felveszünk – június 22. 

Hát már senki sem kefél? – kérdezi Jennifer Lawrence a telefonjukat nyomkodó egyetemistáktól. A rendező az a Gene Stupnitsky, aki a Jó srácok forgatókönyvén is dolgozott és rendezte, és a Rossz tanár szkriptjét is írta, vagyis talán már sejthető, milyen hangvételű alkotásra számíthatunk. Ami a sztorit illeti, Maddie (Lawrence) épp piszokul le van égve, melót meg sehogy sem talál, amikor rábukkan egy apróhirdetésre, amelyben aggódó szülők „barátnőt” keresnek bezárkózó fiúknak. Maddie úgy hiszi, könnyű dolga lesz, azonban bármennyire is próbálkozik (az alkoholtól elkezdve a meztelen fürdőzésen át) sehogy sem sikerül bűnbe vinnie a srácot.

Indiana Jones és a sors tárcsája – június 29.

Nem sokan gondolták volna, hogy Harrison Ford a 2008-as Indiana Jones és a kristálykoponya királysága után újra felveszi régészprofesszoros kalapját, pedig pontosan ez fog történni, ugyanis érkezik a mozikba a legújabb Indy-kaland a most 80 éves színész főszereplésével. James Mangold rendezőnek meglehetősen nívós színészgárdát sikerült összeverbuválni, Ford mellett ugyanis Mads Mikkelsen, Phoebe Waller-Bridge, Antonio Banderas, John Rhys-Davies, Toby Jones, Boyd Holbrook és Ethann Isidore is feltűnik. Az Indiana Jones-filmek legújabb, immáron 5. felvonásában az ellenség ezúttal is a nácik egy csoportja lesz, akik meg akarják kaparintani Arkhimédész titokzatos tárcsáját, amelytől azt remélik, hogy visszautazhatnak vele a múltba, hogy megváltoztassák a második világháború végkimenetelét.

Insidious: A vörös ajtó – július 6. 

A soron következő, ötödik rész a második film, A gonosz háza eseményeit követően, mintegy 10 évvel annak történései után veszi fel a fonalat. Visszatérünk a Lambert-családhoz, az apához, Josh-hoz (Patrick Wilson) és a fiúhoz, Daltonhoz (Ty Simpkins), aki immár egyetemi éveire készül. A múlt szörnyű démonjai azonban nem hagyják nyugodni a családot, így az apának és fiának össze kell fogniuk, hogy közös erővel megküzdjenek a vörös ajtó mögötti rémmel. A zseniális horrorfranchise újabb részének rendezői székében ezúttal a főszereplőt alakító Patrick Wilson foglal helyet, a szkriptet pedig Scott Teems (Gyilkos Halloween, Tűzgyújtó) írta Leigh Whannell (Fűrész, A láthatatlan ember) a franchise alkotójának története alapján.

Barbie – július 20. 

Egy tökéletlen, a halálon merengő Barbie baba jöhet? Kétségkívül az év egyik legjobban várt filmje a Greta Gerwig rendezésében, Margiot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével készült Barbie-film, amelyben egy Barbie baba és Kenje átkerül a való világba, ami közel sem olyan tökéletes, mint eddigi otthonuk volt. Erre azután kerül sor, hogy Barbie-val egy sor anomália történik: elgondolkodik a halálon, hideg víz jön a zuhanyból, nem tud csak úgy lerepülni a Barbie-háza tetejéről, és ami mind közül a legszörnyűbb: leér a sarka a földre. Margot Robbie korábban azt nyilatkozta, hogy amikor először olvasta a film forgatókönyvét, biztos volt benne, hogy nem fogják megengedni nekik, hogy leforgassák ezt a filmet. Ez azonban szerencsére nem így történt, a Mattel leokézta a szkriptet.

Oppenheimer – július 20. 

Christopher Nolan eddigi leghosszabb filmje lesz a J. Robert Oppenheimerről szóló életrajzi dráma, amelyben a címszereplőt a karizmatikus Cillian Murphy alakítja, akit a legtöbben a Peaky Blinders Thomas Shelbyjeként ismerhetnek. A film bepillantást akar engedni az atombomba atyjaként is emlegetett tudós fejébe, akinek vezetésével 1945. július 16-án felrobbantották a világ első atombombáját. A grandiózus életrajzi drámának ígérkező alkotásban nem lesz hiány sztárokból, Cillian Murphy mellett is felvonul benne fél Hollywood, név szerint: Emily Blunt Kenneth BranaghMichael AngaranoRobert Downey Jr.Matt DamonFlorence PughRami MalekBenny SafdieJosh HartnettDane DeHaanJack Quaid és Matthew Modine.

Meg: Az őscápa 2: Az árok – augusztus 3.

A őscápa idén nyáron újra beúszik a mozikba, és vele együtt Jason Statham is visszatér Jonas Taylor különleges mentőbúvár szerepében, hogy megakadályozza a mélységből visszatért szörnyet, hogy a világ tengereit járva rettenetes pusztításba kezdjen. Taylornak ezúttal több megalodonnal is szembe kell néznie, sőt egy Kronosaurusszal, egy másik vízben élő ősi ragadozóval is meggyűlik a baja. A filmben – amely egyébként Steve Alten azonos című regényéből készült – egy T-Rex is feltűnik majd, akit, a címszereplő őshüllő, nos, megeszik valamikor a film elején.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét