Ezerrel pörög a marketing gépezet a júliusban érkező Barbie-film körül: most éppen azt tudhattuk meg, mit szólnak a színészek ahhoz, hogy megjelentek a film karakterei által inspirált játékbabák a Matteltől. 

Óriási a hype a Greta Gerwig rendezében, Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével készült Barbie körül, már olyan hír is napvilágot látott, miszerint a film miatt kifogyott a világ a rózsaszínből. Természetesen ez önmagában így nem igaz, az viszont tény, hogy a forgatás során egy nemzetközi vállalat teljes fluoreszkálórózsaszín-készletét elhasználták.

A film július 20-án érkezik a hazai mozikba, a nemzetközi piacra pedig már be is futottak a karakterek által inspirált Mattel-babák. A Margot Robbie és Ryan Gosling babákon a színészek filmbéli outfitjei köszönnek vissza, az arcukon pedig a színészek arcvonásait is felfedezhetjük. A két főszereplőn túl Issa Rae és Simu Liu karakterei is kaptak egy-egy játékbabát.

Természetesen a sztárok sem hagyhatták szó nélkül a karaktereik által inspirált játékbabákat, egy reakcióvideóban elemezték ki azokat.

Aki esetleg lemaradt volna a nagy hype-ról, a sztori szerint Barbie országban Barbie-k és Kenek élik tökéletes mindennapjaik, ám egy napon Barbie (mármint a Margot Robbie által játszott Barbie) furcsán kezdi érezni magát: a zuhanyból hideg víz jön, a háza tetejéről nem tud csak úgy lerepülni, ráadásul a sarka is leér a földre. Barbie és Ken útja végül az emberek világába vezet, ahol nem csak móka és kacagás az élet, mint Barbie országában volt. Margot Robbie korábban azt nyilatkozta, hogy amikor először olvasta a forgatókönyvet, úgy hitte, soha nem fogják megengedni nekik, hogy leforgassák ezt a filmet.

A filmet egyébként Mary Pipher Reviving Ophelia című ismeretterjesztő könyve inspirálta, amelyben a szerző saját, terapeutaként szerzett tapasztalatait felhasználva vizsgálja meg a társadalmi nyomás hatását a serdülő lányok életére. A cím Shakespeare Hamlet című tragédiájának egyik központi szereplőjére, Opheliára utal, akit gyakran a női kiszolgáltatottság és áldozati szerep szimbólumaként emlegetnek.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét