A tulajdonosok évekkel ezelőtt vásárolták meg a Bracknell városában található házat a Privet Drive utcában, ahol Harry Potter is felnőtt. 

A Privet Drive 4szám alatt lakó Dursley úr és neje büszkén állíthatták, hogy köszönik szépen, ők tökéletesen normálisak. A Harry Potter és bölcsek köve első mondata minden bizonnyal a világ egyik legismertebb kezdőmondata, de azt talán kevesen tudják, hogy a Dursley család otthonául szolgál ház nem csupán egy díszlet volt a filmekhez, hanem egy, a valóságban is létező ház a Berkshire állambeli Bracknellben.

A jelenlegi tulajdonosok 2016-ban vásárolták meg az ikonikus házat, csakhogy arra talán még ők sem számítottak, hogy rajongók tömegei fognak nap mint nap megjelenni az otthonuk előtt.

Fotó: Northphoto

Emberek könnyekben úszva. Ez bizarr. Gyerekek, de nyilván felnőttek is. Néha teljesen beöltözve jönnek, hogy eljátszák a jeleneteket. Mérföldeket utaznak, a világ minden tájáról jönnek hozzánk. Már megszoktuk, de bizonyos értelemben mégsem szoktuk meg” – mondta az egyik tulajdonos a The Sunnak, hozzátéve, hogy volt olyan, aki a Ford Angliáját is elhozta csak azért, hogy lefotózhassa a házuk előtt (ilyen márkájú Weasley-ék repülő autója is). Az illető elmondása szerint a rajongók csoportosan jönnek a házukhoz, gyakran éjszaka is, de a legrosszabb egyértelműen az iskola szünidő.

Dan Charity/ The Sun

A Prive Drive 4-es szám alatt található családi ház Harry Potter otthona is volt, a lépcső alatti kis gardróbban húzta meg magát a kis varázsló, később pedig unokatestvére, Dudley szobájában lakott. A bulvárlap szerint Harry első szobája, a lépcső alatti gardrób a 2001-es Harry Potter és a bölcsek köve forgatása óta érintetlen.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét