Egy gazdi videóra vette, hogyan reagál két cane corsója egy „betörőre”. 

A cane corsóról köztudott, hogy erős őrző-védő tulajdonságokkal rendelkezik, megvédi a rá bízott területet, haszonállatokat, mindezek mellett pedig családi környezetben is kifejezetten védelmező marad. Brenna Bond kutyakiképzőnek az az ötlete támadt, hogy megbízza a férjét, csináljon úgy, mintha betörő lenne, aki be akar jutni a házba, ő pedig videóra veszi a kutyái reakcióját. Amint az várható volt, az ebek ösztönösen védelmező magatartást tanúsítottak:

@little_apple_cane_corso

The Cane Corso is an impressive breed with the instinct to protect their family. I wouldn’t want to be an intruder in my house. P.s this was not a real break in attempt #canecorso #canecorsoitaliano #guarddog #guardianinstinct #protection #aggressivebreed #dominantbreed #gooddogs

♬ original sound – Little_Apple_Cane_Corso

A videó célja, hogy rávilágítson az olyan őrző-védő fajták, mint például a cane corso védelmező ösztöneire, és arra, hogy miért fontos minden kutyát szocializálni és képezni, különösen egy olyan fajtát, mint a cane corso” – mondta a kutyakiképző.

A tekintélyt parancsoló, erőt sugárzó kutyafajta Olaszországból származik, ahol gyakran használták gladiátor harcokra, őrző-védő feladatokra, emellett falkában vaddisznóra is vadásztak vele – Olaszország egyes részein a mai napig használják erre a célra. Az elmúlt években hazánkban is nagy népszerűségnek örvendő fajta kiváló családi kutya, igazi gyerekbarát eb, ám a benne rejlő hatalmas testi erő és ösztönös védelmező magatartás miatt kizárólag sok tapasztalattal rendelkező kutyatartóknak ajánlott.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét