Apple TV+ idei nagy meglepetése volt A siló című sorozat, ami egy sötét, disztópikus világba kalauzolja el a nézőket, ahol biztosan nem szeretnének élni. 

Él és virágzik a disztópia műfaja, egyszerűen nem tudjuk megunni az emberiség sötét jövőképét bemutató sztorikat, legyen szó valamilyen teljesen újfajta társadalmi berendezkedésről (Az éhezők viadala), zombiapokalipszisről (The Last of Us) vagy épp a technológiai fejlődés veszélyeit taglaló alkotásokról (Black Mirror). Az Apple TV+ egyik új sorozata, A siló igazi csemege a disztópikus sztorik szerelmeseinek, amelyben a George Orwell nevével fémjelzett 1984 keveredik a Mátrix-féle „semmi sem az, aminek látszik” érzéssel.

Az alapfelállás szerint a felszínt mérgek borítják, ezért az emberek a föld alá menekültek, és most a saját maguk építette kis bunkerekben élik az életüket. A Silóban mindenki biztonságban van, egészen addig a pontig, ameddig azt nem találja mondani, hogy fel akar menni a felszínre. Ezzel ugyanis aláírja a halálos ítéletét, az ilyen renegát személyeket, ugyanis kiparancsolják a felszínre, hogy tisztítsák meg a kamerákat, amelyeken keresztül a siló lakói szépen végignézik, amint az illető a mérgektől kínhalált hal.

A tíz részes első évad első epizódja május 5-én érkezett a streamingszolgáltatóra, a Variety pedig arról számolt be nemrégiben, hogy már a második évadot is berendelték a sorozatból.

Egyébként egy könyvadaptációról van szó, Hugh Howey azonos című, 2011-ben indult regénysorozatát és a hozzá kapcsolódó novellákat dolgozza fel a széria, melynek főszerepében Rebecca Ferguson látható, aki egyben executive producer is.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét