Disztópikus nyomasztás Charlie Brookertől, Henry Cavill utolsó szereplése Ríviai Geraltként, Nick Fury skrullook elleni harca és apokalipszis brit módra. Most sem fogunk unatkozni! 

Fekete tükör 6. évad 

Csaknem négy év telt el azóta, hogy a Charlie Brooker által jegyzett disztópikus sorozat legutóbbi, ötödik évada bekerült a Netflix kínálatába, így okkal türelmetlenkednek már a rajongók, az új részeket követelve. A sokak által várt széria június 15-én öt epizóddal futott be a streamingszolgáltató kínálatába, olyan színészeket felvonultatva, mint Salma Hayek, Aaron Paul,Kate MaraJosh Hartnett és Ben Barnes. Természetesen az előző részekhez hasonlóan most is minden rész eltérő szereplőgárdával rendelkezik, és a történetek eltérő valóságokban játszódnak, ugyanakkor folytatják az ötödik évad tendenciáját, így hosszabb, filmszerűbb részekben merülhetnek el a rajongók. Premier: június 15-én a Netflixen. 

Titkos invázió 

A legújabb élőszereplős Marvel-sorozatban Nick Fury és a skrull Talos egy titkos invázióval néznek szembe, amely azzal fenyeget, hogy a legmagasabb rétegekbe is beszivárgó skrullok uralmuk alá vonják a Földet. A szériában Samuel L. Jackson mellett Emilia ClarkeCobie SmuldersOlivia ColmanBen MendelsohnMartin Freeman és Kingsley Ben-Adir is feltűnik. A kémthriller szériát többen hasonlítják a Star Wars világába új színt hozó Andorhoz, mások az Amerika Kapitány: A Tél katonájával és a Polgárháborúval vonnak párhuzamot. Premier: június 21-én, majd heti rendszerességgel jön ki egy epizód Disney+-ra.

A mackó 2. évad 

A tavalyi év egyik meglepetéssorozata volt A mackó, amely eredetileg a Hulu műsortárába érkezett, a magyar nézők pedig a Disney+-on követhették. A Gordon Ramsay-féle konyhashow-k hangulatát idéző dramedy főszereplője egy Carmy nevű mesterséf, aki testvére öngyilkossága után New Yorkból Chicagóba költözik, hogy rendbe tegye a családi vállalkozást. Carmy a lepukkant szendvicsező helyet kisebb-nagyobb idegösszeomlások árán végül elfogadható vendéglátóhellyé varázsolja. Premier: június 22-én, bár kérdéses, hogy a Disney+ kínálatába mikor kerül fel. 

És egyszer csak… 2. évad 

Érkezik a kultikus Szex és New York folytatása, az És egyszer csak… második évada, amelyben visszatér Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) nagy szerelme, Aiden (John Corbett) is. Hogy pontosan milyen sztorit szánnak a sármos asztalosnak, nem tudni, de nem lennénk meglepődve, ha Carry végül Aiden mellett horgonyozna le. Sokak szívfájdalmára a Samanthát játszó Kim Cattrall a második évadból sem veszi ki a részét, mindösszesen egy telefonbeszélgetés erejéig lesz látható a történet szerint Angliában élő kozmopolita üzletasszony. Premier: június 22-én dupla epizóddal indul, majd hetente egy rész érkezik az HBO Maxra.

Vaják 3. évad 

Andrzej Sapkowski magával ragadó fantasyvilága két részletre bontva tér vissza a képernyőkre, az új szezon azonban szomorú mérföldkő a széria történetében, ugyanis ez lesz az utolsó évad, amelyben Henry Cavill magára ölti Ríviai Geralt szerepét (a negyedik felvonásban már Liam Hemsworth játssza a sorozat főszereplőjét). A második szezon eseményei után Geralt továbbra is legfőbb feladatának tekinti, hogy Cirit biztonságban tudja, és Yenneferrel közösen megtanítják a lánynak, hogyan használja a benne rejlő erőt. Nilfgaard, Redania a hatalom megszerzéséért küzd, miközben a Fehér Láng (akiről a második évad végén kiderült, hogy Ciri apja) és a tündérek maguk közül választanak vezetőt. A másodi évad egyik központi karaktere, a renegát tűzmágus, Rience is visszatér, ráadásul a jelek szerint egy még erősebb és aljasabb mágus megbízásait teljesíti. Premier: június 29-én érkezik az első felvonás, július 27-én pedig a második a Netflix műsortárába. 

Elveszett próféciák 2. évad

Bár az első évad egy az egyben feldolgozta Neil Gaiman és Terry Pratchett Elveszett próféciák című bestsellerét, érkezik a folytatás, amelyben egy teljesen új kalandnak lehetünk majd részesei. Természetesen visszatér a furcsa démon-angyal páros, Azirafael (Michael Sheen) és Crowley (David Tennant) is, akik az első évadban sikeresen összefogtak, hogy túléljék az Antikrisztus eljövetelét. A két földöntúli entitás a londoni Sohóban telepedett le, ám egy futár váratlan üzenete alaposan felbolygatja a midennapokat. Jó hír, hogy Neil Gaiman excecutive produerként továbbra is jelen lesz, Douglas Mackinnon oldalán, aki a rendezői székben is helyet foglal. Premier: július 28-án, majd heti rendszerességgel jön ki egy epizód Prime Videóra. 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét