A Deadline értesülései szerint az Oscar-díjas alkotó, Sarah Polley a Bambi élőszereplős változatáról tárgyal a stúdióval. 

A Walt Disney továbbra is ontja magából rajzfilmjeinek egész estés élőszereplős változatait, az elmúlt években pedig olyan jól ismert és sokak által szeretett rajzfilmeket ültettek át élőszereplős formába, mint az AladdinAz Oroszlánkirály, A Szépség és a szörnyeteg, Mulan vagy a megosztó A kis hableány. Közben készül a Herkules élőszereplős verziója is Guy Ritchie-vel, valamint hamarosan a Lilo és Stitch is újból megelevenedik a filmvásznon.

A Disney először 2020-ban beszélt arról, hogy élőszereplős feldolgozást tervez a Bambi című rajzfilmjéhez is, akkor úgy lehetett tudni, hogy Geneva Robertson-Dworet és Lindsey Beer írók dolgoznak a projekten. Hogy a forgatókönyvírók maradtak-e, nem tudni, a Deadline ugyanakkor azt állítja, hogy a stúdió Sarah Polley alkotóval folytat jelenleg is tárgyalásokat, aki olyan filmeket tett le az asztalra, mint az Egyre távolabb, a Volt egy tánc és az Apáim története; legutóbbi munkájáért, a Women Talkingért pedig a legjobb adaptált forgatókönyvnek való Oscart is bezsebelte.

A Disney-féle, 1942-ben bemutatott Bambi Felix Salten osztrák író 1923-ban megjelent azonos című regényéből készült, amely egy amerikai fehérfarkú szarvas viszontagságokkal teli életét mutatja be (igen, a tévhittel ellentétben Bambi nem egy őz).

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét